Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Rimski dani – povratak 2000 godina u prošlost

Uz rimske vojnike i barbari, borbe gladijatora...

Najavljen je bogat program na sedmim Rimskim danima
1/2
Foto: Grad Vinkovci
Gradonačelnik Bosančić najavio je bogat vikend od 31. svibnja do 2. lipnja

Gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić predstavio je program ovogodišnjih, sedmih Rimskih dana koji se održavaju od 31. svibnja do 2. lipnja. Kako je najavljeno, i ove godine manifestacija, koja je sve prepoznatljivija i poznatija, posjetiteljima nudi bogat večernji program, borbe gladijatora, rimski sajam, kreativne radionice i mnoštvo drugoga sadržaja.

Ministrica Žalac gradonačelniku Bosančiću uručila Odluku kojom Grad ulazi u ITU program Vinkovci u društvu Zagreba, Rijeke, Splita i Osijeka, očekuju milijune iz EU

Bit će tu i koncerti Prljavog kazališta i Psihomodo popa. Program započinje već 24. svibnja s Rimskom noći vina koja se provodi u suradnji s Iločkim podrumima. Direktorica Turističke zajednice Vinkovaca Martina Matković najavila je kako ove godine dolazi i grupa iz Bugarske koja će osim rimskih vojnika dovesti i barbare, tako da će svi imati priliku vidjeti kako su vojnici izgledali u njihovoj interpretaciji.

Foto: Branimir Bradarić

– Oni će postaviti svoje tabore na obali Bosuta, a moći ćete vidjeti i njihov svakodnevni život. Bogat je i večernji program zahvaljujući našim scenaristima i redateljima i svima ostalima koji nam pomažu sa svime što nam je potrebno da poboljšamo večernji program – rekla je Matković.

Gradonačelnik Bosančić je rekao kako Rimske dane žele dodatno razvijati i dignuti na još višu razinu. – Očekuje nas bogat vikend u kojemu će svatko moći pronaći nešto za sebe da bi se kroz tih nekoliko dana vratili dvije tisuće godina unazad. Nadam se i kako ćemo Rimske dane uzdignuti do te razine da ih po broju posjetitelja možemo nazvati malim Vinkovačkim jesenima – rekao je Bosančić.

Rimski dani u Vinkovcima posvećeni životu Gracijana Starijeg Na Sedme rimske dane dolazi skupina legionara iz Bugarske i Psihomodo pop