Izbornik
Naslovnica Gradovi Bjelovar
Investicija

Vade se šine i počinju radovi na proširenju pružnog prijelaza u Lugu

Radovi na pružnom prijelazu u Lugu
Foto: Grad Bjelovar
Igor Brajdić kaže kako Hrvatske željeznice trebaju postaviti rampu te da se nada da će to napraviti do kraja godine

Krenuli su radovi na proširenju i uređenju pružnog prijelaza u Lugu, nešto što su građani duže vrijeme očekivali i zahtijevali od gradske vlasti. Podsjetimo, krajem 2021. godine cesta kroz Lug dobila je novi asfalt, a podignut je i novi most preko Bjelovacke. No, ostao je problem nepreglednog i uskog pružnog prijelaza na čemu se upravo radi. Zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić dodao je kako Hrvatske željeznice trebaju postaviti rampu te da se nada da će to napraviti do kraja godine.

– Građani su u pravu. To je velik problem. Pružni prijelazi su u domeni Hrvatskih željeznica. Hrvatske željeznice zadužene su za pružne prijelaze. Dobili smo sve suglasnosti od HŽ-a i krenuli su početni radovi. Ovih će dana ekipa iz HŽ-a izvaditi šine da se može raditi i na tom dijelu i dobit ćemo novi, širi i kvalitetni pružni prijelaz. Što se tiče najavljene rampe, ja sam inzistirao na tome i to će se postaviti, ali tijekom godine. Naime, to je u domeni HŽ-a gdje su nam rekli da će je postaviti, ali da imaju određene žalbe na natječaj i, dok se to ne završi, nigdje u Hrvatskoj ne mogu postaviti novu rampu. No, čim to sve završi, doći će rampa i u Lug – najavio je zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić.

Podsjetimo, 2021. godine u ulici Put žrtvama u Lugu odrađeni su radovi na rekonstrukciji 540 metara ceste i gradnji pješačke staze. Cesta je proširena na šest metara i izgrađena je pješačka staza širine 1,5 metar. Ublažena je uzbrdica i izlazak na državnu cestu, asfaltiran je i odvojak duljine 75 metara, a vrijednost radova iznosila je dva milijuna kuna. Iste je godine zamijenjen cestovni most preko Bjelovacke u vrijednosti 650 tisuća kuna. Osim dotrajalosti ceste, spomenuti radovi bili su prijeko potrebni jer su direktno spojeni na južnu gradsku obilaznicu, što je uzrokovalo povećanje cestovnog prometa kroz Lug.

storyeditor/2024-03-18/bjelovar_aa_foto_1.jpg Ministarstvo znanosti i obrazovanja odobrilo je Gradu Bjelovaru sredstva Uručeni ugovori za dva nova vrtića: uskoro bez listi čekanja storyeditor/2024-03-08/bjelovar_foto.jpg Stiglo je odobrenje za izgradnju još dva vrtića u Bjelovaru U 40 godina nije izgrađen nijedan vrtić, a sada gradimo četiri nova storyeditor/2024-03-08/bj_b_fo.jpg U samo dva tjedna osnovati novu djelatnost i proveli javnu nabavu Novi ljudi u bjelovarskom Komunalcu: Parkovi će postati zelene oaze