Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Gradonačelnici se sastali na Špancirfestu

Varaždin, Zagreb i Koprivnica tri su pokretača urbane Hrvatske

trojica gradonačelnika
Foto: Grad Varaždin
Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice, napomenuo je da su Renesansni festival, Porcijunkulovo i Špancirfest festivali kojima se svi mogu ponositi jer se na sjeveru Hrvatske može napraviti vrhunska turistička priča

Gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj protekli je tjedan bio domaćin gradonačelniku Zagreba Tomislavu Tomaševiću i gradonačelniku Koprivnice Mišelu Jakšiću sa suradnicima.

U obilasku Špancirfesta zajedno sa šefom Gradskog vijeća Varaždina Lovrom Lukavečkim i zamjenikom gradonačelnika Miroslavom Markovićem potvrdili su kako je to idealno mjesto za susret gradonačelnika te prilika za dogovore o suradnji. Priključili su im se i zamjenici zagrebačkoga gradonačelnika Danijela Dolenec te Luka Korlaet.

Na prijemu u palači Patačić tema je bilo mnogo. Razgovaralo se o problemima s kojima se gradovi susreću svakodnevno, od organizacije lokalne samouprave, uređenja prometa, gospodarenja otpadom i organizacije velikih manifestacija pa sve do pružanja nadstandarda u području obrazovanja, sporta i kulture.

- Bilo mi je izuzetno drago prošetati jubilarnim, 25. Špancirfestom u pratnji kolega gradonačelnika. Imali smo puno tema za razgovar. Varaždin, Zagreb i Koprivnica su tri značajna središta i pokretači urbane Hrvatske, izjavio je nakon obilaska Špancirfesta s gostima gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj.

- Ovo je moj prvi službeni posjet Špancirfestu. Dolazim gradonačelniku nekadašnjeg glavnog grada Hrvatske kao gradonačelnik sadašnjeg glavnog grada. Razgovarali smo o temama koje nas povezuju, razvojnim projektima posebice o gospodarenju otpadom u čemu imamo nekih zajedničkih problema – rekao je Tomašević.

Zagrebački čelnik pritom je pohvalio Koprivnicu da ima jedan od najboljih modela odvajanja otpada. Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice, napomenuo je da su Renesansni festival, Porcijunkulovo i Špancirfest festivali kojima se svi mogu ponositi jer se na sjeveru Hrvatske može napraviti vrhunska turistička priča.

- To nam pokazuje koliko radišnosti ima na sjeveru. Žalimo se da više uplaćujemo u proračun nego što od njega dobivamo, ali se snalazimo s održivim projektima i zato mi je bilo drago razgovarati s kolegama gradonačelnicima - zaključio je gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić.

Guske su uz pomoć psa i goniča u jednom trenu disciplinirano prodefilirale tunelom od ljudskih tijela posjetitelja festivala Renesansni festival - povijesna bajka i fantazija na otvorenome Viteške borbe, noćni napad na grad, pivo od koprive i dresirane guske Najlakši način sakupljanja otpadnog jestivog ulja jest ulijevanje ulja u korištenu plastičnu bocu Na četiri mjesta Spremnici za jestivo ulje vraćeni na svoje lokacije Mjere su usmjerene na zapošljavanje doktora medicine specijalista pedijatrije na neodređeno vrijeme Program mjera za zdravstvenu skrb Pedijatru 13.300 eura poticaja i 500 eura za stan