Izbornik
Naslovnica Gradovi 1771 pregleda
Kupalište AQUACITY

Varaždinsko more će tek 2018. dobiti nove sadržaje, zasad novitet roštilji

Aquacity, Varaždin
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
Voda u Aquacityju ispravna je za kupanje, no kupalište nema spasilačku službu pa je kupanje na vlastitu odgovornost.

Popularno "varaždinsko more", kupalište Aquacity, dočekalo je kupače, no u Gradskoj upravi kažu da nije bilo vremena da se uredi onako je zamišljeno. Zamjenik gradonačelnika Zlatan Avar ističe da je od trenutka preuzimanja vlasti učinjeno ono što se moglo kako bi kupači mogu besplatno uživati tijekom ljetnih mjeseci u jezeru Motičnjak. Zasad je najvažnija vijest to da je voda na Aquacityju ispravna za kupanje, što su potvrdile analize.

Novi direktor Aquacityja Dražen Hrain, koji je dužnost preuzeo 21. lipnja, najavio je kao novost tijekom ovog tjedna roštilje za posjetitelje, a veći zahvati bit će obavljeni uoči sezone 2018., do kad će se urediti sportski tereni, dječja igrališta i okoliš.

Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

- Postavit ćemo za početak dva roštilja koji će se moći unajmiti po simboličnim cijenama - kaže nam direktor Hrain. U najmu je uz jezero restoran s ponudom pića i jela, uglavnom jela s roštilja. Kapacitet je oko 160 mjesta unutar restorana i stotinjak na terasi, a radno vrijeme ugostiteljskog objekta je od 10 do 20 sati.

Kupalište nema spasilačku službu, pa je kupanje na vlastitu odgovornost.

Varaždinci osvježenje ljeti traže i na rijeci Dravi, te na šljunčarama i Gradskim bazenima Varaždin, gdje se dnevna karta za odrasle naplaćuje 38, a za djecu, studente i umirovljenike 28 kuna. Poludnevna je 30, odnosno 20 kuna. Za odrasle sat plivanja stoji 18, za ostale 13 kuna, dok dva sata stoje 25, odnosno 20 kuna.

Obiteljska karta plaća se 80 kuna, a postoji i mogućnost kupnje tjedne, mjesečne i godišnje ulaznice. Od 3. srpnja na Gradskim bazenima ponovo će se održavati sportski program "Ljetni sportski kamp" namijenjen djeci na školskim praznicima. Imaju, uz ostalo, organiziranu i obuku neplivača.