Izbornik
Naslovnica Gradovi Samobor
SAMOBOR

'Vatrogasci, hvala vam što čuvate naše živote, sigurnost, zdravlje i imovinu!'

Foto: Samobor
Blagdan Svetog Florijana idealna je prilika da se prisjetimo i zahvalimo na hrabrosti i požrtvovnosti svim članovima JVP-a, DVD-a i Vatrogasne zajednice grada Samobora

U povodu blagdana svetog Florijana i Međunarodnog dana vatrogasaca, gradonačelnica Petra Škrobot i njezin zamjenik Petar Burić 4. svibnja upriličili su svečani prijam za samoborske vatrogasce u Gradskoj vijećnici.

Djeca se okupljaju oko DVD-a

Prijmu su se odazvali izaslanici gotovo svih 20 dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja Samobora, kao i čelnici Vatrogasne zajednice grada Samobora te Javne vatrogasne postrojbe.

Gradonačelnica Petra Škrobot vatrogascima je zahvalila na angažmanu te nesebičnom čuvanju sigurnosti, zdravlja i imovine građana. Napomenula je da će nastaviti graditi dobru suradnju s vatrogascima te ulagati u cjelokupni sustav civilne zaštite kako bi još više podignuli sigurnosne standarde, a izrazila je i zadovoljstvo što ove godine, kao i prošle, u JVP dolazi četvero novih zaposlenika.

Čestitkama se pridružio i njezin zamjenik te načelnik Stožera civilne zaštite Petar Burić koji je najavio je kako će se početkom srpnja održati velika zajednička vježba snaga sustava civilne zaštite Samobora i Svete Nedelje.

– Prilika je to da se vidi uvježbanost snaga sustava, ali i detektiraju eventualni nedostaci kako bi se radilo na njegovu unapređenju – naglasio je Petar Burić te vatrogascima poželio puno zdravlja i što manje intervencija.

Predsjednik Vatrogasne zajednice grada Samobora Željko Koščica naglasio je kako su se vatrogasci, nakon pandemije više aktivirali po pitanju edukacija i osposobljavanja, a stanje u vatrogastvu je zadovoljavajuće, nova oprema je uvijek poželjna, a članova ima dovoljno, kako profesionalaca tako i dobrovoljaca. Naglasio je i kako se mogu pohvaliti velikim bojem djece koja se okupljaju oko DVD-a.

Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Mladen Žitković također je zahvalio gradskim čelnicima na prijmu i čestitkama te svim vatrogascima čestitao njihov Dan.

– Samoborski vatrogasci ukupno su u ovoj godini imali 115 intervencija, a dobro je što u Javnu vatrogasnu postrojbu i ove godine dolaze mlade snage kako bi se postrojba kadrovski obnovila. Uputili smo Gradu naše potrebe što se tiče opreme i vozila, a radimo i na tome da se nađe potreban prostor gdje bi vatrogasci i ostale snage sustava civilne zaštite mogli provoditi osposobljavanje – rekao je Mladen Žitković.

Niz aktivnosti

– Provodimo i preventivne aktivnosti, promoviramo vatrogastvo u školama, sudjelujemo u aktivnostima kao što je osiguranje WRC-a, a uključili smo se i u projekte koji se financiraju iz EU fondova. Za sudjelovanje u sanaciji štete potresa na području Sisačko-moslavačke županije dobili smo 33.000 eura – zaključio je Mladen Žitković.

Prijemu su sudjelovali i predstavnici Dobrovoljnih vatrogasnih društava i to: DVD-a Chromos, DVD-a Bobovica, DVD-a Molvice, DVD-a Cerje, DVD-a Bregana, DVD-a Novo Selo Žumberačko, DVD-a Manja Vas, DVD-a Veliki Lipovec, DVD-a Otok, DVD-a Samobor, DVD-a Gornja Vas, DVD-a Rude, DVD-a Jarušje i DVD-a Galgovo.

Uspjeh predstave “Stol 22” Samoborski kazalištarci izborili prolaz na državnu smotru Testiranje učenika trećih razreda osnovnih škola Škola plivanja za učenike neplivače u Termama Tuhelj SAMOBOR Neno Belan i Jimmy Stanić na Samobor Craft Festivalu