Izbornik
Naslovnica Gradovi Samobor
Gradonačelnica Škrobot predala ključeve zapovjedniku Juratovcu

Vatrogasno vozilo uručeno DVD-u Novo Selo Žumberačko

Novo vatrogasno vozilo
Foto: Grad Samobor GRAD SAMOBOR

Grad Samobor kontinuirano ulaže u vatrogastvo, a naglasak je na nabavi vatrogasnih vozila koja su neophodna za rad dobrovoljnih vatrogasnih društava, posebice onih koja djeluju na udaljenijim i brdskim predjelima Samobora. Novo vozilo nedavno je dobilo DVD Novo Selo, a svečana primopredaja tijekom koje je gradonačelnica Petra Škrobot uručila ključeve zapovjedniku DVD-a Branku Juratovcu održana je u nedjelju, 24. ožujka u Novom Selu Žumberačkom. Vatrogasno vozilo Ford Ranger 2,2 snage motora 110 kW namijenjeno je za gašenje požara raslinja na otvorenom prostoru na nepristupačnom terenu, a moguće je izvršiti gašenje i početnih požara na prometnim sredstvima i početne požare na objektima niskog požarnog opterećenja.

– Izrazito mi je drago vidjeti ovdje prisutne vatrogaskinje i vatrogasce, Žumberačke uskoke i mještane. Živimo u nepredvidivim vremenima i zato je važno osigurati primjerenu opremu i uvjete za rad vatrogascima, posebice u udaljenijim mjestima, jer upravo su vatrogasci pokazali koliko su važni za obranu i zaštitu našeg grada od brojnih nepogoda – poručila je gradonačelnica Petra Škrobot.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Slavko Povrlišek naglasio je kako mu je izrazita čast što može prisustvovati ovakvom svečanom trenutku, a članovima DVD-a Novo Selo Žumberačko poželio je što manje intervencija, a što više prigodnih druženja. Predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Samobora Zdenko Jednar zahvalio je pripadnicima DVD-a Novo Selo Žumberačko kao i Gradu Samoboru koji je prepoznao potrebe vatrogasaca i osigurao potrebno vozilo. Zapovjednik Vatrogasne zajednice Grada Samobora Mladen Žitković u svom je obraćanju zahvalio Gradu što je sudjelovao u nabavi vozila te je istaknuo kako je sada na Vatrogasnoj zajednici da osigura i drugu potrebnu opremu kako bi vatrogasci bili potpuno spremni za intervencije. Predsjednik DVD-a Novo Selo Žumberačko Mario Horvat poručio je kako će se pripadnici DVD-a i dalje spremno odazivati na svaki poziv na intervenciju. 

storyeditor/2024-04-14/samobor.jpg Javni poziv za potporu za kapitalna ulaganja Samobor daje potpore za zapošljavanje u malom gospodarstvu storyeditor/2024-04-14/RC_Zone_Samobor__3_.jpg U gospodarskoj zoni Bobovica pokraj Samobora za godinu dana izgradit će se park od 170.000 m2 Investicijska grupa iz Češke gradi logistički park vrijedan 100 mil. € storyeditor/2024-04-08/mladii.jpg Samobor raspisao javni poziv Čak 7000 eura više za programe i projekte udruga mladih