Izbornik
Naslovnica Gradovi Samobor
Javni poziv za potporu za kapitalna ulaganja

Samobor daje potpore za zapošljavanje u malom gospodarstvu

storyeditor/2024-04-14/samobor.jpg
Foto: Marko Prpic/PIXSELL PODRŠKA PODUZETNICIMA Potpore će se u 2024. dodjeljivati u dva kruga. Minimalni je iznos ulaganja 10.000 €, a pojedinačni trošak unutar ulaganja mora biti veći od 1300 €

Objavljen je Javni poziv za potporu za kapitalna ulaganja u malom gospodarstvu u 2024. godini, prvi krug. Financijska sredstva dodjeljuju se za kapitalna ulaganja u proizvodnju, subjektima malog gospodarstva na području Samobora koji su ulaganja proveli od 1. listopada 2023. godine do 29. travnja 2024. Potpore će se u 2024. godini dodjeljivati u dva kruga.

Prvi krug dodjele potpora bit će nakon otvaranja Javnog poziva, odnosno nakon stupanja na snagu ovog Pravilnika, a drugi će krug dodjele potpore biti nakon otvaranja Javnog poziva, u drugoj polovici 2024. godine.

Potporu mogu ostvariti subjekti malog gospodarstva (obrti, trgovačka društva) koji obavljaju proizvodnu i/ili prerađivačku djelatnost. Minimalni je iznos ulaganja 10.000 €, a pojedinačni trošak unutar ulaganja mora biti veći od 1300 €. Potpora se dodjeljuje u iznosu 20% prihvatljivih troškova ulaganja do maksimalnog iznosa od 7000 €. Oko 26.550 € osigurano je za potpore trgovačkim društvima i zadrugama te 26.545 € za potpore obrtnicima. Nastavak je ovo kontinuiranog ulaganja u gospodarstvo koje provodi samoborska Gradska uprava na čelu s gradonačelnicom Petrom Škrobot iza koje je niz uspješno realiziranih gospodarskih projekata i višemilijunskih sredstava povučenih iz europskih fondova zahvaljujući kojima se temeljito obnavljaju gradska infrastruktura i institucije.

Od najvećih projekata izdvajaju se sanacija Vile Allnoch, gradnja i opremanje Centra za starije osobe, rekonstrukcija i dogradnja DV Izvor u Ulici Gustava Krkleca, gradnja dječjeg vrtića u Perivoju, rekonstrukcija i dogradnja OŠ Rude, gradnja sportske dvorane i dogradnja OŠ Milana Langa, rekonstrukcija i dogradnja zgrade u bivšoj vojarni za osnovnu školu, rekonstrukcija i dogradnja tržnice, nova javna rasvjeta na području grada, nastavak uređenja rudnika Sveta Barbara, nabava vatrogasnih vozila i postavljanje sunčanih elektrana na objektima javne namjene. 

storyeditor/2024-04-12/MZA.jpg Za ovogodišnju manifestaciju u Međimurskoj županiji više nema raspoloživih soba Na Urbanovo u Štrigovu prvi put vozit će i vlak iz Zagreba Za hortikulturalno uređenje i obnovu vrtova Vile Čingrije dodijeljeno je 15.000 eura Odobreno 55.000 eura Novci za samostan sv. Katarine i vrt Vile Čingrije storyeditor/2024-04-12/VJ_foto__3_.png Oprema i vozila u Koprivnici Smotra i edukacije civilne zaštite na Sajmištu