Izbornik
Naslovnica Gradovi Zaprešić
Dajmo djeci korijene i krila

Važno je da djeca ne zaborave rabiti maštu

Dječji vrtić Vrtuljak
Foto: Grad Zaprešić
Mališani Dječjeg vrtića Vrtuljak dobili su komplet drvenih tradicionalnih igračaka proizvedenih u Mariji Bistrici

U sklopu projekta “Dajmo djeci korijene i krila” mališani Dječjeg vrtića Vrtuljak dobili su velik komplet tradicionalnih drvenih igračaka proizvedenih u Mariji Bistrici. Riječ je o višegodišnjem odgojno-obrazovnom projektu koji za svrhu ima očuvanje izrade tradicijskih drvenih igračaka kao zaštićenog nematerijalnog kulturnog dobra na reprezentativnom popisu UNESCO-a, a zajedno ga provode Etnografski muzej iz Zagreba i Radio Kaj. Želja je najmlađima kroz igru približiti hrvatsku kulturnu baštinu i tradicijske vrijednosti, a kako je projekt održan uz financijsku potporu Grada Zaprešića, igračke je djeci uručio gradonačelnik Željko Turk.

Svečano otvoren dječji vrtić Rakovac Čekaju novac Novi vrtić s deset odgojnih skupina u Ulici K. S. Gjalskog

– Važno je da djeca znaju svoje korijene, čuvaju svoju baštinu i da u vrijeme brze globalizacije i razvoja tehnologije ne zaborave upotrebljavati maštu – poručio je gradonačelnik. Mirjana Drobina iz Etnografskog muzeja naglasila je da je dužnost Etnografskog muzeja promovirati tradicijsku kulturu.

– Nijedno drvo ne može živjeti bez korijena, pa tako ni narod bez tradicije – rekla je uz poziv vrtićancima da se prepuste mašti i osmisle nove zanimljive igre.

Zaprešić Novi multimedijski centar u sklopu imanja Novi dvori Vršilnica od lipnja postaje središnje mjesto zaprešićkih manifestacija