Izbornik
Naslovnica Gradovi Bakar
Božić u Bakru

Velika humanitarna akcija za dječju bolnicu Kantrida i socijalnu samoposlugu

Božić u Bakru
Foto: TZ Bakar
Grad Bakar pripremio je mnoštvo događanja za završetak manifestacije "Božić u Bakru" - zajedničku marendu, zabavu s tamburašima, humanitarnu akciju za dječju bolnicu Kantrida i socijalnu samoposlugu, a organizirano je i puštanje lampiona božićnih želja

Manifestacija "Božić u Bakru", koja se već tradicionalno održava tijekom prosinca u Gradu Bakru, bliži se svome kraju. Za kraj akcije organizatori su pripremili veliku humanitarnu akciju za dječju bolnicu "Kantrida" i socijalnu samoposlugu "Kruh sv. Elizabete" Rijeka.

U petak, 23. prosinca, program započinje zajedničkom marendom uz "Cooking show" kuhara Kristiana Kozmića i predstavljanje kuharice "Primorski pijat" u Gradskom vrtu u Bakru, a posjetitelje će zabavljati tamburaši "Žažara" sa Zlobina.

Foto: Grad Bakar
Zajednička marenda i zabava s tamburašima traje od 10 do 13 sati, a u večernjim satima slijedi "Noć božićnih želja" - humanitarna akcija za dječju bolnicu “Kantrida” i socijalnu samoposlugu "Kruh sv. Elizabete" Rijeka.  Cijelo događanje organiziraju Grad Bakar, Turistička zajednica Grada Bakra i udruge "Društvo sportske rekreacije" Krasica uz pomoć škola, vrtića te brojnih udruga i pojedinaca sa područja Grada Bakra.

U Domu kulture "Matija Mažić" Bakar održat će se zabavni program koji počinje u 18 sati. U programu nastupaju: Društvo "Naša djeca" Bakar, "Zumba" Škrljevo, Praputnjarski Slavići, Klapa Hreljin, Klapa Reful, Klapa Škrljevo, Klapa Gradelini, KUD Sloga i KUD Martin Matetić, KUU Sklad, Lucija Rajnović, Davor Grgurić uz voditeljicu Gordanu Pejić.

Zajedničko kićenje bora

U sklopu programa prodavat će se kalendari i lampioni, a svi prisutni moći će napraviti i prigodnu fotografiju za uspomenu u fotografskom kutku Filipa Koludrovića s Božićnim željama na pločicama dobrih želja. Oni malo mlađi mogu se prepustiti stručnim rukama Aleksandre Domijan u ocrtavanju lica božićnim motivima. Na Žalu ribara u 20 sati organizirano je puštanje lampiona božićnih želja.

Iz Grada Bakra pozivaju sve da se pridruže ovoj humanitarnoj akciji, da donesu osnovne namirnice i higijenske potrepštine te odjeću za socijalnu samoposlugu "Rijeka" kako bi se uljepšao Božić najpotrebitijima te kupnjom kalendara i lampiona doniraju sredstava dječjoj bolnici "Kantrida".

Program "Božić u Bakru" završava uz tradicionalno kićenje bora na Trgu Vrata u Bakru, u organizaciji Društva "Naša djeca" Bakar, a program započinje u 17 sati.