Izbornik
Naslovnica Gradovi Jastrebarsko 32 pregleda
Nova grupa umirovljenika krenula na tečaj

'Veselim se što ću i ja napokon surfati i biti u korak s vremenom'

Umirovljenici na tečaju informatike
Foto: Grad Jastrebarsko
Program informatičke edukacije umirovljenika provodi se od 2010. godine te je potpuno besplatan

Tečaj učenja osnova informatičke pismenosti do sada je već prošao 151 umirovljenik. Za tri mjeseca to će uspjeti i dvanaestorici novih polaznika koje su na prvom satu tradicionalno posjetili zamjenik gradonačelnika grada Jastrebarskog, Domagoj Šlat, i ravnateljica Centra za kulturu Jastrebarsko, Dragica Severinac.

Cilj programa kojeg Grad Jastrebarsko provodi u suradnji s Centrom za kulturu i osmu godinu za redom financira u cijelosti, jest informatički opismeniti starije sugrađane kako bi i dalje bili aktivno uključeni u društvo.

Tako će jaskanski umirovljenici u prvoj cjelini naučiti „Osnove računala“ i rad računala, operacijski program Windows 8.1 te rad s mapama. Druga cjelina obuhvatit će „Microsoft Office Word 2010“ gdje će se polaznici upoznati s unosom i oblikovanjem teksta i slika, dok će treća cjelina, pod nazivom „Internet“, obuhvatiti upoznavanje polaznika s čarima „surfanja“, izradom e-mail adresa, facebook profila te pretraživanja pomoću pretraživača Google.

Program informatičke edukacije umirovljenika provodi se od 2010. godine te je potpuno besplatan.

’"Grad Jastrebarsko raznim projektima vodi brigu o svojim starijim sugrađanima te će to činiti i ubuduće, a činjenica da je svake godine sve veći odaziv dovoljno govori o kvaliteti projekta, što me izuzetno veseli!’", rekao je zamjenik gradonačelnika. 

"Veselim se što ću i ja napokon znati surfati i biti u korak s vremenom! Hvala Gradu što misli na nas!", rekla je jedna polaznica tečaja.

Grad Jastrebarsko trudi se tijekom cijele godine voditi brigu o svojim najstarijim sugrađanima. U suradnji s Centrom za kulturu Jastrebarsko za osobe treće životne dobi organizirani su tečajevi informatike i engleskog jezika, a u suradnji sa Sportskom zajednicom grada Jastrebarskog provodi se i projekt besplatnog tjelesnog vježbanja. Svi tečajevi za polaznike potpuno su besplatni jer sve troškove snosi Grad Jastrebarsko, a svakog Božića Grad isplati i preko 1 600 božićnica za umirovljenike.  Od 2009. godine, za navedene projekte, iz proračuna je izdvojeno oko 1,5 milijuna kuna, ističu iz gradske uprave.