Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Milijarda ustaje

Vinkovci u akciji protiv nasilja nad ženama

Foto: Grad Vinkovci
Učenici su u zajedničkom školskom holu izveli poznatu koreografiju na pjesmu “Break the chain”, a pripremili su i transparente kojima su jasno poslali svoju poruku

U svjetsku akciju „Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama i djevojčicama“ uključili su se i Vinkovci, u kojima je osamdesetak učenika Srednje strukovne škole i Zdravstvene i veterinarske škole plesom poručilo kako je dosta nasilja nad ženama i djevojčicama.

Sport i nagrade Proglašeni najbolji vinkovački sportaši za 2019.

Učenici su u zajedničkom školskom holu izveli poznatu koreografiju na pjesmu “Break the chain”, a pripremili su i transparente kojima su jasno poslali svoju poruku. Podršku ovoj akciji dao je i gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić koji je rekao kako svi moramo apelirati na sve da vode računa o tome i da se kaže stop nasilju.

– Posebno je važno ovdje istaknuti žene i djevojčice, no svaki oblik nasilja treba izbaciti iz našeg života. Mislim da je ovo dobra priča da uz pomoć djece te plesom i određenim akcijama apeliramo na sve oni koji to možda u ovom trenutku čine – rekao je Bosančić.