Izbornik
Naslovnica Gradovi Vodice
Planovi za 2017. godinu

Više od 1,6 milijuna kuna Vodice će izdvojiti za sport

sport
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
Na području Vodica aktivno djeluju brojne sportske udruge

Za potrebe sporta i sportskih aktivnosti Grad Vodice će u 2017. godini izdvojiti više od 1,6 milijuna kuna. Najveći dio ove sume dobit će razne sportske udruge za potrebe svoga rada, ukupno 1.213.000,00 kuna. Za održavanje sportskih objekata izdvojit će se 240.000,00 kuna, dok će za potrebe djelovanja Zajednice sportova Grada Vodica i njezina dva zaposlenika biti izdvojeno 160.000,00 kuna.

Sedamnaest sportskih udruga aktivno je na području Vodica za čije je djelovanje ove godine planirano utrošiti 56.000,00 kuna više nego lani. Najviše se izdvaja za Nogometni klub Vodice, 293.000,00 kuna, jednaki iznos od po 201.000,00 kuna dobit će Rukometni klub Olimpija i Ženski košarkaški klub Vodice, zatim slijedi Jedriličarski klub Tijat i Brdsko biciklistički klub Orlov krug. 

Održavanje sportskih objekata

Prilikom dodjele sredstava u obzir su uzeti dosada postignuti klupski rezultati, broj članova, odnosno kategoriziranih sportaša i reprezentativaca te aktivnosti klubova koji svojim radom i organizacijom raznih sportskih događaja doprinose afirmaciji Vodica kao sportske turističke destinacije i popularizaciji i razvitku vodičkog sporta. Nezaobilazno je spomenuti Jabuku, širom poznatu jedinstvenu pučinsku regatu ili Svjetsko prvenstvo u brdskom biciklizmu.

Sredstva za održavanje sportskih objekata bit će utrošena na održavanje sportske dvorane u Čistoj Velikoj i za završetak opremanja natkrivene sportske dvorane u dvorištu Osnovne škole Vodice.