Izbornik
Naslovnica Gradovi Vukovar
ODRŽAN 14. ETNO SAJAM U VUKOVARU

Više od 70 izlagača izložilo svoje proizvode

Foto: Branimir Bradarić
Izlagali su obrtnici, posjetitelji su mogli pronaći rukotvorine i antikvitete, ali i jela i pića

I ove je godine posljednjeg vikenda u rujnu na središnjem gradskom trgu u Vukovaru održan Etno sajam, i to 14. put. Sajam je 
izložbeno-prodajnog karaktera pa se ondje može pronaći tradicijske i umjetničke obrte, rukotvorine, antikvitete, ali i proizvođače hrane i pića. Na sajmu je sudjelovalo više od 70 izlagača iz Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije, ali i susjednih županija.

– Ove godine imamo rekordni broj izlagača iz više županija. Prisutan je velik broj posjetitelja i naših sugrađana, a pripremili  smo i bogat sadržaj. Želim svima koji dođu  u naš grad da se osjećaju lijepo i da vrijeme provedu kvalitetno uz pregršt zabave – rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava koji je i otvorio sajam.

Uz Grad Vukovar organizator Etno sajma je i Turistička zajednica Grada Vukovara čija je direktorica Marina Sekulić podsjetila da je 
2018. vukovarski Etno sajam osvojio i nagradu „Suncokret ruralnog turizma“, i to u kategoriji ruralno-kulturne manifestacije.

– I ta nagrada potvrđuje iznimnu kvalitetu samog festivala, a činjenica da smo ove godine imali više od 70 izlagača ukazuje na kvalitetu i zadovoljstvo izlagača i posjetitelja. U tri dana imali smo raznovrstan program koji je sadržavao radionice za velike i male, koncerte kulturno umjetničkih društava, tamburaša. Održan je i koncert glazbene dive Vanne. U okviru sajma održan je i Octobier fest pa su posjetitelji mogli kušati vukovarska piva i piva craft pivovara te tako uživati u tradiciji nacionalne manjine Nijemaca i Austrijanaca – rekla je Marina Sekulić.