Izbornik
Naslovnica Gradovi Pula
Kontinuirano ulaganje u školstvo

Više od pola milijuna kuna uloženo u obnovu školske dvorane i učionica

Miletić u obilasku obnovljene dvorane
Foto: Grad Pula
Kako bi se pulskim učenicima osigurali kvalitetniji uvjeti za rad, Grad Pula je, kao osnivač pulskih osnovnih škola, iz proračuna izdvojio 3,5 milijuna kuna, od ukupno 76 milijuna kuna rezerviranih za predškolski i školski sustav

"Ulaganje u mlade, u znanje i pružanje im što kvalitetnije uvjete obrazovanja opredjeljenje je Grada Pule stoga kontinuirano iz godine u godinu, posebice tijekom ljetnih mjeseci kada su školski praznici, ulažemo u osnovne škole Grada Pule i objekte predškolskog odgoja. Drago mi je da su radovi na obnovi dvorane okončani jer su paketi bili u lošem stanju pa čak i opasni za bavljenje sportom. S kvalitetnim izolacijama i podlogom, dvorana u potpunosti zadovoljava uvjete za bezbrižno bavljenje sportskim aktivnostima naših učenika", naglasio je pulski gradonačelnik Boris Miletić prilikom obilaska obnovljene školske dvorane Osnovne škole Vidikovac.

U školskoj sportskoj dvorani kompletno je saniran pod te je dodatno izvršena rekonstrukcija dijela temeljne kanalizacije suterena, kao i sanacija podova četiri učionica u suterenu škole, sveukupno vrijedno više od pola milijuna kuna.

"Iznimno mi je drago što smo podigli standard u našoj najbrojnijom školi koju pohađa 666 učenika. Ovo je najmoderniji sportski pod i radujemo se njegovom korištenju od strane učenika i školskih klubova", kazala je pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Elvira Krizmanić Marjanović, priopćili su iz Grada Pule.

Svoje zadovoljstvo nije krio niti ravnatelj škole Predrag Dukić naglasivši kako sada učenici imaju zaista primjerene uvjete za sate tjelesnog odgoja.

Kako bi se pulskim učenicima osigurali kvalitetniji uvjeti za rad, Grad Pula je, kao osnivač pulskih osnovnih škola, iz proračuna izdvojio 3,5 milijuna kuna, od ukupno 76 milijuna kuna rezerviranih za predškolski i školski sustav.

Navedimo tako da je tijekom ljetnih mjeseci adaptiran sanitarni čvor u Osnovnoj školi Stoja, ograđeno je školsko dvorište, a u planu je i rekonstrukcija sigurnosne rasvjete. U Osnovnoj školi Kaštanjer izvedeni su radovi na sanaciji temeljne konstrukcije kako bi se osigurao prijenos opterećenja u dublje slojeve te eliminirali daljnji pomaci i slijeganje građevine, dok je u Osnovnoj školi Tone Peruška izvršena rekonstrukcija prolaza na 1. katu. 

Osnovna škola Monte Zaro je pak, uz sufinanciranje Grada Pule i McDonald'sa, dobila učionicu na otvorenom koja se nalazi na za to predviđenoj betonskoj podlozi te je opremljena stolovima i klupama za sjedenje, kao i velikom pločom za crtanje.
Nastavljeno je s informatizacijom i modernizacijom nastave po školama pa je za potrebe uvođenja e-Dnevnika, za Školu za odgoj i obrazovanje nabavljeno 17 novih prijenosnih računala, a uvedena je i wi-fi mreža. 

U Osnovnoj školi Vidikovac i Stoja realizirao projekt e-Škola pa su i ove škole ušle u školsku godinu koristeći platformu e-Dnevnik, kao brojne druge stvari.