Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Vatrogasna mladež iz DVD-a Štaglinec

Više od stotinu mladih u kampu vatrogasaca u Fažani

Foto: Grad Koprivnica
Zapovjednik kampa prvi je puta bila - žena

Više od stotinu mladih vatrogasaca sudjelovalo je u Kampu vatrogasne mladeži u Fažani od 27. srpnja do 3. kolovoza ove godine. U radu treće smjene kampa bili su pripadnici vatrogasne mladeži i njihovi voditelji iz sedam dobrovoljnih vatrogasnih društava.

ZDRAVI FAST FOOD S NAMIRNICAMA S PLACA Komunalac otvorio restoran zdrave hrane na ulazu u tržnicu

Prostor kampa, koji je osigurala Vatrogasna zajednica Koprivničko-križevačke županije, u trećoj smjeni koristila je mladež DVD-a Štaglinec – njih osmero s voditeljicama Melanijom Zagorščak i Valentinom Bukvić.

Vatrogasne vježbe radile su se su svakodnevno shodno programu rada kampa, navode u Gradskoj upravi.

Od sportskih aktivnosti provedeno je natjecanje u odbojci i malom nogometu, kao i vatrogasne igrice.

U zabavnim večerima organiziran je ples, karaoke natjecanje, izbor najbolje frizure i maskote te izbor Miss i Mistera kampa.

Zbog epidemiološke situacije, djeca nisu napuštala prostor kampa i nije se išlo na izlet. Tijekom svakog dana vođena je briga o higijeni i čistoći u prostorima kampa. Shodno nalogu glavnog zapovjednika Hrvatske vatrogasne zajednice Slavka Tucakovića, u kontroli rada kampa bio je Ivan Brlečić, član Savjeta vatrogasne mladeži HVZ-a.

Koprivničke tvrtke ostvarile odlične rezultate unatoč utjecaju epidemije Koprivnička industrija zapošljava tisuće radnika i dobro plovi kroz koronakrizu

Voditelj kampa bio je djelatnik Hrvatske vatrogasne zajednice Tomislav Horvat, a zapovjednica kampa u trećoj smjeni bila je – prvi put tijekom 25 godina djelovanja kampa – žena vatrogaskinja iz Vatrogasne zajednice Koprivničko križevačke županije Dragana Palfi Topalović.

– Ove godine iskazana mi je čast da prvi put budem zapovjednica kampa i izuzetno sam zahvalna na tome. Svakako, bilo je to veliko iskustvo. Rad s mladima nije lak, ali je plemenit, pogotovu u djelatnosti vatrogastva. Radili smo da vatrogasnu mladež naučimo nešto novo, da im kroz vježbe i rad približimo vatrogastvo, ali i da im omogućimo i da se druže, zabave i upoznaju nove prijatelje – zaključila je Dragana Palfi Topalović.