Izbornik
Naslovnica Gradovi Split
Tehnološki park

Vlada darovala Splitu dio vojarne u Dračevcu

1/7
Foto: Milan Šabić/PIXSELL
Darovano je zemljište površine od gotovo 100.000 četvornih metara na kojem se nalazi 11 zgrada, a procijenjena vrijednost je 137 milijuna i 900 tisuća kuna

Vlada Republike Hrvatske darovala je Gradu Splitu na sjednici u četvrtak dio bivše vojarne Sv. Križ Dračevac radi gradnje Tehnološkoga parka Split i Prometnoga centra Grada Splita. Darovano je zemljište površine od gotovo 100.000 četvornih metara na kojem se nalazi 11 zgrada, a procijenjena vrijednost je 137 milijuna i 900 tisuća kuna.

split Obilježena 29. godišnjica prosvjeda pred Banovinom

Kako se dalje navodi u priopćenju, u okviru Tehnološkoga parka planirana je gradnja poslovnih sadržaja, ureda, radnih i proizvodnih hala, laboratorijskih i istraživačkih centara, javnih sadržaja, komercijalnih, administrativnih i upravnih sadržaja kao i drugih sadržaja u funkciji osnovne namjene te infrastrukture i infrastrukturnih građevina neophodnih za funkcioniranje građevina unutar Tehnološkog parka.

Planirana je i gradnja plinske stanice i energetske blok-kotlovnice, te gradnja Prometovog garažno-remontnog centra s garažom za autobuse, servisno-remontnim pogonom, stanicom za tehnički pregled, postajom za punjenje goriva, servisom, skladištima i radionicama različitih vrsta. Gradit će se, među ostalim, i uredski prostori za potrebe Prometa d.o.o., Split-parkinga, Prometne policije, i Centra za kontrolu prometa.

U sklopu površina poslovne, društvene i javne namjene te infrastrukturnih sustava planira se gradnja novih, rekonstrukcija (dogradnja, nadogradnja) postojećih građevina te gradnja i uređenje komunalne, prometne, ulične i telekomunikacijske mreže, sukladno prostorno planskim dokumentima.

Split U travnju uništeno 58 vozila uklonjenih s javnih površina

Podsjeća se da je Vlada namjeru o darovanju bivše vojarne Dračevac iskazala  prije dvije godine, na sjednici održanoj u Splitu 4. svibnja 2018. godine.