Izbornik
Naslovnica Gradovi Vodice
Brojne tribine i okrugli stolovi

Vodice domaćin 9. godišnjeg susreta gradonačelnika i poduzetnika

Hotwl Olympia Sky Vodice
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
Susret će otvoriti gradonačelnica Vodica dr. Nelka Tomić, župan Šibensko-kninski Goran Pauk i predsjednik Udruge gradova, Željko Turk

Grad Vodice  je domaćin 9. godišnjeg susreta gradonačelnika i poduzetnika koji će se održavati od 22. do 24. studenog u Hotelu Olympia. U sklopu susreta održat će se brojne tribine i okrugli stolovi te Izborna skupština Udruge gradova u Republici Hrvatskoj.
Susret će otvoriti gradonačelnica Vodica dr. Nelka Tomić, župan Šibensko-kninski Goran Pauk i predsjednik Udruge gradova, Željko Turk, priopćili su iz Vodica.

Iz programa iz Grada izdvajaju okrugli stol "Kako uskladiti razvoj destinacije s razvojem zajednice", na kojem će uz ministra turizma,Garia Capellia i vodičku gradonačelnicu, sudjelovati i gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić, gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković, gradonačelnica Supetra Ivana Marković, gradonačelnica Malog Lošinja Ana Kučić i gradonačelnik Novigrada Anteo Milos.
Na okruglom stolu na temu "Zbrinjavanje otpada i lokalni razvoj" sudjelovat će ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Čorić, gradonačelnik Pazina Renato Krulčić, gradonačelnik Jastrebarskog Zvonko Novosel, direktor fonda ZOEU Dubravko Ponoš i Igor Cerinski (HT).

Uz ministra financija Zdravka Marića i ministra uprave Lovru Kušćevića, na okruglom stolu "Budućnost lokalne samouprave" sudjelovat će gradonačelnik Zaprešića Željko Turk, gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, gradonačelnik Sv. Ivan Zeline Hrvoje Košćec, dogradonačelnica Zagreba Jelena Pavičić Vukičević, Dario Hrebak (Grad Bjelovar) i Anto Bajo (institut za javne financije).
Ministar državne imovine Goran Marić vodit će tribinu "Strategija upravljanja državnom imovinom", a ministrica Gabrijela Žalac tribinu "EU fondovi i regionalni razvoj".