Izbornik
Naslovnica Gradovi Vodice
Projekt od 70 milijuna kuna

Vodička obilaznica smanjit će gužve i spriječiti kolaps koji se događao ljeti

Oleg Butković
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Radovi na obilaznici su otvoreni u srpnju prošle godine, a otvaranje bi trebalo biti u svibnju

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković obišao je danas s direktorom Hrvatskih cesta Josipom Škorićem i predsjednikom Uprave HŽ Infrastrukture Ivanom Kršićem gradilišta obilaznice kod Vodica.

Vodička obilaznica duga 5.100 metara i trebala bi biti otvorena do Dana grada, 3. svibnja. Cijeli projekt koštat će 70 milijuna kuna, a 85 posto sredstava osigurano je iz europskih fondova. Ostatak financiraju Hrvatske ceste.

"Ova obilaznica jedan od najvažnijih infrastrukturnih projekata u Šibensko-kninskoj županiji. Radovi su otvoreni u srpnju prošle godine i sve ide po dinamici jako dobro. Blizu smo završetku radova i otvaranju, koje bi trebalo biti u svibnju. Izražavam zadovoljstvo što privodimo kraju jedan vrlo važan projekt koji će Vodicama sigurno olakšati život i funkcioniranje u prometnom smislu", rekao je Butković.

Gradnja obilaznice najveći je infrastrukturni projekt u Vodicama još od gradnje Jadranske magistrale 1963. godine.

"Obilaznicom će se odvijati kompletan tranzitni promet čime će se širi centar Vodica osloboditi prometnih gužvi i spriječiti kolaps koji se događao za ljetnih mjeseci. Nešto je duža od stare ceste, ali po njoj će se moći voziti 30 kilometara na sat brže", rekla je gradonačelnica Vodica Branka Juričev-Martinčev.