Izbornik
Naslovnica Gradovi Vodice
Svečana primopredaja ključeva

Vodičkim vatrogascima stiglo novo vozilo, ali im treba i ljudi

vatrogasci
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
U ožujku ove godine na Gradskom vijeću usvojena je revizija plana i procjene zaštite od požara koja je definirala javnu vatrogasnu postrojbu s najmanje 22 djelatnika, čime je utvrđeno da ih nedostaje šest

U JVP Vodice stiglo je novo vozilo koje će služiti za gašenje i spašavanje. Vozilo sadrži spremnik za 200L vode, 20L pjenila i hidraulični aparat za spašavanje u prometnim nesrećama, ali i intervencije u užim ulicama.

"Analizom intervencija posljednjih pet godina utvrdili smo da nam nedostaje ovakvo vozilo. Vozilo iste funkcije koje imamo otprije, proizvedeno je 1983. te je istrošilo svoje resurse. Zahvaljujući Upravnom vijeću i financijskoj pomoći Grada ono je danas s nama, a već je, nažalost, odradilo svoju prvu intervenciju", kazao je Ivica Begić, zapovjednik JVP Vodice.

"Prema planu i procjeni nedostaje nam još kemijsko vozilo za požare zapaljivih tekućina koje nam je potrebno s obzirom na bližnje marine i bezinske postaje", naglasio je Begić, priopćili su iz JVP Vodice.

Vozilo Flammifer FF VV-200 na podvozju Ford Ranger 2.2 D.C. 4x4 vrijedno je 412.500  kn, a Grad Vodice će ga otplaćivati trogodišnjim leasingom.

Nedostatak kadrova

"Sretna sam što smo danas tu s ovakvim povodom. Oni trebaju i zaslužuju mnogo više – i opreme i djelatnika te se nadam se da ćemo se dogodine skupiti u još većem broju", kazala je Nelka Tomić, gradonačelnica Grada Vodica.

Naime, u ožujku ove godine na Gradskom je vijeću usvojena revizija plana i procjene zaštite od požara koja je definirala javnu vatrogasnu postrojbu s najmanje 22 djelatnika, čime je utvrđeno da ih nedostaje šest.

"Kad ćemo ih točno zaposliti, ne znamo reći. No, dogovori s osnivačem su u tijeku", najavio je Begić.

I županijski zapovjednik upozorio je na nedostatak kadrova.

"Od splitskog požara pokrenule su se teme vozila i opreme, no toga će uvijek biti. Danas je novo, sutra je staro. Javnost ima pogrešnu sliku. Treba ulagati u ljude. Iz godine u godinu sve manji je broj dobrovoljnih vatrogasaca", upozorio je Darko Dukić, županijski vatrogasni zapovjednik.