Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
ODRŽANA REKREATIVNA BICIKLIJADA TOUR NATUR

Vožnja kroz Vinkovce i okolicu

Foto: Branimir Bradarić
S obzirom na to da se radilo o rekreativnoj biciklijadi, nije bilo pobjednika, a svaki je sudionik dobio majicu i kupon kojim je na kraju vožnje mogao dobiti jednu od bogatih nagrada

Turistička zajednica grada Vinkovaca organizirala je prvu Vinkovačku rekreativnu biciklijadu Tour natur, u sklopu koje su brojni građani odvozili rutu dugu 15 kilometara. Okupilo se 113 sudionika koji su krenuli s Trga Vinkovačkih jeseni, pa se preko Lapovaca, centra Nuštra, Cerića, Male Bosne vratili na Trg Vinkovačkih jeseni gdje su i zatvorili rutu.

DRUGI PO REDU Festival šunke, vina, rakije i kulena

– Cilj ovog događaja je druženje. Stiže nam zimsko vrijeme, sve je hladnije, ljudi su sve više u kućama i dosta ih je u samoizolaciji, pa smo iskoristili ovaj trenutak da naše građane izvučemo van. Vrijeme je prekrasno i nadam se da će sve proći u najboljem redu – rekao je zamjenik direktorice Turističkog ureda Vinkovci Marko Jureta S obzirom na to da se radilo o rekreativnoj biciklijadi, nije bilo pobjednika, a svaki je sudionik dobio majicu i kupon kojim je na kraju vožnje mogao dobiti jednu od bogatih nagrada. Nakon što je izvučeno sedam utješnih nagrada, izvučeni su i dobitnici kacige i automobilskog nosača za bicikle dok je bicikl pripao Korini Bonić. Ostalo je zapisano da je najmlađi sudionik biciklijade bio Vito Garvanović, a najstariji Ivica Jukić.

– Ovo je nešto što ćemo poticati i organizirati više puta kroz godinu, a ne samo jednom. Na ovaj način ne samo da želimo potaknuti druženje, nego i bavljenje sportom i vođenje zdravog života. Naš grad je prekrasan, uvijek se može nešto novo vidjeti i upoznati – rekao je gradonačelnik Ivan Bosančić koji je i sam sudjelovao u biciklijadi.