Izbornik
Naslovnica Gradovi
Martinje će u Kutjevu

Vrhunska zabava uz dobru vinsku kapljicu, fiš i vola na ražnju

1/3
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Središnji događaj krštenja mošta vodit će kao i svake godine vinski kardinal u društvu vinskog biskupa, ministranata i nekoliko vinskih kumova i kuma iz redova planinara

Brojni posjetitelji i uzvanici i ove će godine svjedočiti krštenju mošta koje se tradicionalno obilježava na Martinje u samom centru Kutjeva. Vrijedni djelatnici Gradske uprave na čelu s gradonačelnikom Josipom Budimirom i uz neizostavnu pomoć djelatnika gradske Turističke zajednice te Razvojne agencije planiraju svojim sugrađanima pružiti zanimljiv i zabavan dvodnevni program za sve ljubitelje dobre vinske kapljice i starih običaja.

Orahovačka kestenijada 12. Dani kestena i vina: Svim posjetiteljima besplatno će se dijeliti rolada od kestena duga više od 15 metara

Prema dugogodišnjem običaju, prvi dan manifestacije, 9. studenoga, obilježit će Fišijada, dok je drugi rezerviran za krštenje mošta i rađanje novog mladog vina. Brojni planinari krenut će na dobro poznatu rutu šetnje i planinarenja duž vinograda i šuma do Vile Vinkomir.

Svi posjetitelji imat će prigodu kušati vrhunsku vinsku kapljicu od mnogobrojnih izlagača koji će na Trgu graševine prezentirati svoje prerađevine, rukotvorine i proizvode.

Središnji događaj krštenja mošta vodit će, kao i svake godine, vinski kardinal u društvu vinskog biskupa, ministranata i nekoliko vinskih kumova i kuma iz redova planinara pa će ponovo krstiti i ovogodišnji mošt koji će tako postati mlado vino.

Vukovarski Oktoberfest Delicije njemačke i domaće kuhinje te raznovrsna piva

Za dobru zabavu pobrinut će se tamburaši, pjevački zborovi i kulturno-umjetnička društva. Osim dobre vinske kapljice, gostima će biti ponuđeni i vrhunski gastronomski specijaliteti, uključujući i pravu delikatesu – vola na ražnju!