Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Vukovarski Oktoberfest

Delicije njemačke i domaće kuhinje te raznovrsna piva

Foto: Branimir Bradarić
Na vukovarskom Oktoberfestu sudjelovalo je šest pivara, a održan je i koncert “Jesen u glazbi” na kojem su sudjelovali plesni i pjevački zborovi njemačke nacionalne manjine iz Hrvatske, Mađarske, Srbije i Rumunjske

U okviru 12. Vukovarskog etno sajma Lions klub Vukovar, Udruga Nijemaca i Austrijanaca grada Vukovara, TZ-a grada Vukovara i Grad Vukovar ove su godine drugi put organizirali Vukovar Oktoberfest. Ova međunarodna kulturna i humanitarna manifestacija osmišljena je kao cjelodnevni festivalski program u cilju predstavljanja njemačke tradicije i kulture.

Europski ADA kup Vukovarske mažoretkinje pobjednice Europskog kupa

Na vukovarskom Oktoberfestu sudjelovalo je šest pivara, a održan je i koncert “Jesen u glazbi” na kojem su sudjelovali plesni i pjevački zborovi njemačke nacionalne manjine iz Hrvatske, Mađarske, Srbije i Rumunjske. Osim zabave posjetiteljima su ponuđene i delicije njemačke i domaće kuhinje te raznovrsna piva brojnih proizvođača.

– Grad Vukovar oduvijek je bio etnički mješovit grad s puno nacionalnih manjina. Drago mi je što je Udruga Nijemaca i Austrijanaca grada Vukovara vrlo aktivna i na ovaj način promovira svoju kulturu i tradiciju. Nadam se da ćemo svi uživati i vidjeti se i iduću godinu – rekao je zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček. Predsjednica Lions kluba Vukovar Mirjana Semenić Rutko rekla je da je ovo način da posjetiteljima pokažu da imamo puno toga što možemo ponuditi te da im je cilj dodatno proširiti ponudu u gradu.

SURADNJA ŽUPANIJA U Vukovaru svečano otvoreni Dani hrvatskog turizma: 'Slavonija želi i može razvijati turizam'

– Ove godine slavimo 15. rođendan. Želja nam je ovu manifestaciju iduće godine produžiti na tri dana i imati još više gostiju – rekla je Semenić Rutko.