Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Europski ADA kup

Vukovarske mažoretkinje pobjednice Europskog kupa

Foto: Branimir Bradarić
– Odličja smo osvojile u gotovo svim kategorijama, a iza toga stoji uistinu naporan rad, odricanje i svakodnevno treniranje. Konkurencija je bila vrlo jaka i stoga sam ponosna na naš uspjeh – rekla je predsjednica Mažoretkinja grada Vukovara Andreja Lehrmajer

Mažoretkinje Grada Vukovara apsolutne su pobjednice Europskog ADA kupa za mažoretkinje koji je održan u Vukovaru. Na natjecanju je sudjelovalo ukupno 15 ekipa iz Hrvatske, BiH i Slovenije. Vukovarke su osvojile 6 zlatnih i 4 srebrne medalje te prijelazni pehar kao i novčanu nagradu od 1000 eura.

SURADNJA ŽUPANIJA U Vukovaru svečano otvoreni Dani hrvatskog turizma: 'Slavonija želi i može razvijati turizam'

– Odličja smo osvojile u gotovo svim kategorijama, a iza toga stoji uistinu naporan rad, odricanje i svakodnevno treniranje. Konkurencija je bila vrlo jaka i stoga sam ponosna na naš uspjeh – rekla je predsjednica Mažoretkinja grada Vukovara Andreja Lehrmajer.

Najuspješnijim mažoretkinjama i timovima odličja je dodijelio gradonačelnik Ivan Penava dok je zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić bila jedna od sutkinja koja je rekla kako su osvojena odličja još važnija kada se zna da su na natjecanju sudjelovale najbolje ekipe iz Slovenije, BiH i Hrvatske te je riječ o vrhuncu mažoret-sporta u našoj regiji.

– Natjecanje je bilo izuzetno zahtjevno i iscrpljujuće za suce jer je bilo jako puno natjecateljica, posebice u neformacijskim oblicima. Drago mi je da su medalje nekako podijeljene među natjecateljicama iz sve tri države jer su uistinu sve bile odlične. Lijepo je bilo osjetiti ovako napetu atmosferu i družiti se – rekla je Mujkić.