Izbornik
Naslovnica Gradovi Osijek
Završena energetska obnova vrtića Radost u Osijeku

Vrtić će na energiji uštedjeti oko 53.500 kuna godišnje

1/3
Foto: Grad Osijek
Grad Osijek ima osigurana sredstva za dogradnju i gradnju novih vrtića u koje će moći upisati svu djecu

Četiri mjeseca prije ugovorenog roka završeni su radovi na energetskoj obnovi dječjeg vrtića Radost u Osijeku.

Riječ je o zgradi staroj gotovo 100 godina, a koja zahvaljujući obnovi prelazi iz energetskog razreda E u razred C. Očekuje se da će godišnje uštede na toplinskoj i električnoj energiji biti oko 53.500 kuna. Vrtić je obišao gradonačelnik Ivan Radić, koji je istaknuo i da će Grad uskoro završiti energetsku obnovu OŠ Franje Krežme te da je spreman i za Nacionalni plan obnove i oporavka.

– U proračunu imamo osigurana sredstva za gradnju i dogradnju novih vrtića. Nastavit ćemo raditi sve u tom smjeru da možemo upisati svu djecu u dječje vrtiće i da imaju uvjete kakve od danas imaju u dječjem vrtiću Radost – izjavio je Radić.

– U ovom vrtiću imamo upisane četiri odgojne skupine, od čega su dvije po alternativnom programu Marie Montessori i dvije po redovnom programu. Ukupno je 70 djece. Do povratka u vrtić, djeca su bila izmještena u druge primjerene prostore u sklopu Dječjeg vrtića Osijek – kazala je, pak, Ana Mihaljević, ravnateljica Dječjeg vrtića Osijek.

Radove je izvela tvrtka HB Produkt iz Osijeka, a obuhvatili su zamjenu vanjske stolarije, izolaciju vanjskih zidova i stropa prema negrijanom tavanu te zamjenu stare rasvjete novom, baziranom na LED tehnologiji...

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1,9 milijuna kuna, od čega je 60 posto iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Ostatak su osigurali Grad Osijek i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU u jednakim omjerima od 20 posto.