Izbornik
Naslovnica Gradovi
VUB pohađa otprilike 800 studenata

Za 36.000 eura zamijenili kotlovnicu u Veleučilištu

Nova kotlovnica omogućit će etažno grijanje da se mogu posebno kontrolirati uvjeti u prizemlju, na katu i u potkrovlju
Foto: Bjelovar

Službeno je dovršen projekt Grada Bjelovara kojim je rekonstruirana kotlovnica u zgradi Veleučilišta u Bjelovaru. Postojeća oprema i instalacije zamijenjene su zbog dotrajalosti, a kotlovnica je sada u potpunosti opremljena.

– U dogovoru s Veleučilištem koje redovito financijski podupiremo i pokušavamo dizati cjelokupnu infrastrukturnu priču na višu razinu, odlučili smo zamijeniti 20 godina staru kotlovnicu. Mi sve naše institucije obnavljamo. Uložen je dosta velik novac, 36 tisuća eura u novu kotlovnicu koja je sada u potpunosti opremljena, suvremena i moderna. Nova kotlovnica omogućit će etažnu razinu grijanja da se mogu posebno kontrolirati uvjeti u prizemlju, na katu i u potkrovlju. Tu se očekuju dodatne uštede, a tu su i solari koji tu cjelokupnu priču čine još jeftinijom, to smo napravili prošle godine. Izvođač radova je bjelovarska tvrtka AG dom iz Novih Plavnica – kazao je gradonačelnik. Dodao je i kako VUB pohađa otprilike 800 studenata te da Grad redovito pomaže Veleučilištu jer je upravo ono jedan od glavnih pokretača grada što se tiče gospodarstva i akademske zajednice. Osvrnuo se Hrebak i na skori početak radova na Studentskom domu.

– Do 15. rujna bit će dovršena dokumentacija s građevinskom dozvolom i troškovnicima vezano za Studentski dom. Nakon toga planiramo započeti s procesom javne nabave i potražnje za izvođačem radova. Računam da bismo početkom studenog mogli započeti s radovima na gradnji studentskog doma sa 66 mjesta i vjerujem da on može biti gotov do 1. listopada sljedeće godine – prognozirao je Hrebak.

Nakon sastanka okupljeni su obišli radove na retencijskom bazenu Pavelinska Deseci kilometara nove vodovodne i kanalizacijske mreže Dovršeno 90% aglomeracije, počelo i asfaltiranje ZGRADA će se prostirati na 2200 četvornih metara i niknut će na prostoru bivše vojarne, na zemljištu koje je darovao Grad Ministrica Nina Obuljen Koržinek obišla je gradilište Nova arhivska zgrada vrijedna 4 milijuna eura RADOVI napreduju planiranom dinamikom, a gradonačelnik Radić istaknuo je da je od devet čestica u IT parku zakupljeno njih šest, a u tijeku je i izrada pravilnika za zakup poslovnih ureda u središnjoj zgradi parka Otvorenje se očekuje sredinom siječnja iduće godine Poslovna zgrada pružit će priliku manjim IT tvrtkama da ojačaju