Izbornik
Naslovnica Gradovi Đakovo
URUČEN UGOVOR ZA DJEČJI VRTIĆ ĐAKOVO

Za adaptaciju vrtićke kuhinje 500.000 kuna

Foto: Maja Muškić
Đakovački gradonačelnik istaknuo je važnost ulaganja u dječje vrtiće

Ugovor "težak" 500.000 kuna za adaptaciju kuhinje u Dječjem vrtiću Đakovo uručen je đakovačkom gradonačelniku Marinu Mandariću.

"Proizvodi hrvatskog seljaka" Obiteljska poljoprivredna gospodarstva jamče za podrijetlo svojih proizvoda

Naime, u Kući Reichsmann u Đakovu nedavno je održana svečana dodjela Ugovora o sufinanciranju projekata usmjerenih na poboljšanje materijalnih uvjeta u vrtićima u 38 gradova i općina u pet slavonskih županija, odnosno Brodsko-posavskoj, Osječko-baranjskoj, Požeško-slavonskoj, Virovitičko-podravskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji, u 2021. godini.

Riječ je o investicijama koje će, rečeno je, doprinijeti boljim uvjetima u predškolskom odgoju.

– Kada god pričamo o dječjim vrtićima, nekako se svi volimo pohvaliti kako je važan iskorak napravljen posljednjih godina, ali velika su očekivanja i od novog EU razdoblja, tako da jedva čekam otvaranje novih javnih poziva – poručio je gradonačelnik Đakova Marin Mandarić naglasivši važnost ulaganja u dječje vrtiće.

EMISIJA "KUHINJA BABE EVE" Špičekovi recepti s čepinskim kupusom

Gradonačelnicima i načelnicima potpisane ugovore je svečano uručila Ivana Udovičić, načelnica Sektora za demografski razvoj Središnjeg državnog ureda za demografiju.

– Dakle, 34 milijuna kuna je ukupna vrijednost ovog poziva u 2021. godini, a od toga 31 posto sredstava ide upravo u ovih pet županija. Čestitam vam na tome što ste prepoznali važnost ulaganja u infrastrukturu koja je namijenjena najmlađima – podcrtala je načelnica Udovičić.