Izbornik
Naslovnica Gradovi Garešnica
U Garešnici potpisani novi ugovori

Za četiri obitelji pomoć Grada pri kupnji i adaptaciji nekretnina

Foto: GAREŠNICA
– Javni poziv je otvoren i obuhvaća dvije mjere, za kupnju i adaptaciju, a važno je naglasiti da se mogu koristiti obje - kaže gradonačelnik Josip Bilandžija

U prostorijama Grada Garešnice potpisani su novi ugovori o pomoći mladim obiteljima pri kupnji i obnovi nekretnine. Gradonačelnik Josip Bilandžija primio je četiri obitelji koje su se prijavile na mjere.

– Javni poziv je otvoren i obuhvaća dvije mjere, za kupnju i adaptaciju, a važno je naglasiti da se mogu koristiti obje. Želimo biti podrška mladim obiteljima na području Garešnice i želimo da znate da vas čujemo. Nadamo se da ćemo odgovoriti na vaše želje – izjavio je gradonačelnik Bilandžija pri potpisivanju ugovora.

Inače, dvije obitelji odlučile su se za kupnju stambenog objekta te su dobile maksimalni iznos od sedam tisuća kuna, a dvije za poboljšanje kvalitete stanovanja, jedna je ostvarila pravo na nešto manji iznos od pet tisuća kuna, a druga sedam.

Dodajmo da se do sada na javni poziv koji traje od 2018. godine javilo 56 obitelji, a podijeljeno je više od 350 tisuća kuna. Osim  ove vrste potpora za mlade u Garešnici,  ovih su se dana darivale i novorođene bebe. Drugo je to ovogodišnje darivanje, a bilo je 11 novih zahtjeva. Grad ih je dočekao s tisuću kuna dobrodošlice te paketom odjeće i opreme u vrijednosti 400 kuna.