Izbornik
Naslovnica Gradovi Samobor
Kapaciteti se šire, Bregana dobiva novu dvoranu

Za gradnju škola i vrtića milijunska sredstva iz EU fondova

O dvorani u Bregani priča se otkako sam pohađala osnovnu školu, kazala je P. Škrobot. Izrađena je projektna dokumentacija i ishođena građevinska dozvola, a projekt
Foto: Grad Samobor

Kao što znamo, gradi se novi vrtić u Molvicama, dograđuje vrtić "Izvor", a uskoro počinje i gradnja vrtića u Perivoju. Za sve te projekte vrijedne oko 6,5 milijuna eura, Grad Samobor iz EU je ostvario više od 2,6 milijuna eura. Izgradnjom novih vrtića i dogradnjom postojećega u Samoboru će uskoro biti otvoreno 300 novih mjesta u dječjim gradskim vrtićima.

– Radovi idu prema planu i vjerujem da će do jeseni, a vjerojatno i prije, novouređeni prostori biti spremni za prijam mališana. Ove godine prijave za upis djece u gradske vrtiće kreću 15. veljače pa pozivam roditelje da prate obavijesti na mrežnim stranicama Grada i dječjih vrtića Izvor i Grigor Vitez. Interes će sigurno biti velik, no veseli me da će ove godine otvorenjem 170 novih vrtićkih mjesta u našem gradu roditelji imati puno manje brige pri traženju slobodnog mjesta u vrtiću – ističe gradonačelnica Petra Škrobot. Uz proširenje vrtićkih kapaciteta, intenzivno se radi i na proširenju školskih kapaciteta. Grad je za izgradnju osnovne škole na području nekadašnje vojarne, vrijednu gotovo 12,4 milijuna eura, ostvario oko 10 milijuna eura iz EU fondova. Projektom je planirano 20 razrednih odjeljenja za 440 učenika. Učionice će biti razmještene na tri etaže: u prizemlju je planiran blok s kuhinjom, blagovaonicom i višenamjenskim prostorom, a na katu administrativne prostorije. Sredstva iz EU fondova očekuju se za dogradnju osnovne škole u Bregani i školsku dvoranu smještenu uz zgradu škole koje bi međusobno bile povezane. Izrađena je projektna dokumentacija i ishođena građevinska dozvola, a projekt je prošli tjedan prijavljen na natječaj Ministarstva znanosti i obrazovanja.

– Ovim putem zahvaljujem svima koji su svojim radom pridonijeli završetku ovog za nas važnog koraka. Ljudi koji nisu u sustavu najčešće ne razumiju koliko je puno rada, truda i vremena potrebno kako bi se administrativno odradili ovako zahtjevni projekti. Priče o novoj dvorani aktualne su više od 25 godina, još otkako sam pohađala tu osnovnu školu. Zato me posebno veseli što započinjemo novo poglavlje za Breganu – izjavila je gradonačelnica Škrobot.

UBRZAT će se rješavanje predmeta zbog kojih je zapinjala realizacija projekata (širenje stambenih zona, gradnja infrastrukture) Županija preuzela upravljanje državnom imovinom Posavec: Ovo je izazov stručnim službama jer i tu žele biti primjer dobre prakse MEĐUNARODNI SAJAM Viroexpo je kroz povijest postao brend prepoznatljiv diljem Hrvatske Viroexpo postoji od 1996., a svake je godine sve uspješniji, gledaniji, posjećeniji Na sajmu Viroexpo nekoliko stotina izlagača iz 10-ak zemalja STUDENTSKI TIMOVI izrađivali su poslovne planove, marketinške planove i planove integrirane marketinške komunikacije KOPRIVNICA 130 studenata u projektima razvoja Komunalčeve tržnice i zdrave hrane