Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Koprivnica

Za "Igre na ledu" dobili diplome

Mali koprivnički klizači pokazali su svoje vještine i za to dobili diplome
1/11
Foto: Grad Koprivnica
Nakon osnovnoškolaca, po završetku zimskih praznika, na klizalištu svoje prve klizačke pokrete počet će učiti vrtićarci koprivničkih dječjih vrtića

Na koprivničkom su klizalištu polaznici Male škole klizanja pokazali naučene vještine na ledu koje su savladali u sklopu škole klizanja „Igre na ledu“ koju provodi Mala sportska škola pri Zajednici športskih udruga grada Koprivnice. „Igre na ledu“ osmišljene su kao škola klizanja s nizom elementarnih i štafetnih igra prilagođenih djeci osnovnoškolskog i predškolskog uzrasta, peiopćili su iz gradske uprave.

Foto: Grad Koprivnica

Polaznici škole klizanja, u periodu od 27. prosinca pa do 5. siječnja, bila su djeca osnovnoškolske dobi, koje su na završnoj demonstraciji s ponosom pratili njihovi roditelji i drugi Koprivničanci. Četrdesetak polaznika škole klizanja primili su i diplome o uspjehu koje su im uručile Melita Samoborec, zamjenica gradonačelnika i Jasmina Stričević, predsjednica Zajednice športskih udruga grada Koprivnice.

Nakon osnovnoškolaca, po završetku zimskih praznika, na klizalištu svoje prve klizačke pokrete počet će učiti vrtićarci koprivničkih dječjih vrtića. Oni će svoje naučene vještine na ledu, ako će to dozvoljavati vremenske prilike, pokazati krajem siječnja.

Foto: Grad Koprivnica

Primarni cilj škole klizanja je naučiti djecu umijeću kretanja po zaleđenim površinama korištenjem klizaljki. U školi klizanja djeca su podijeljena u tri grupe i to početnici, poluklizači i klizači, a kreću s učenjem osnovnih elementa škole klizanja, to su čučanj, podići se gore, otklizavanje, klizanje naprijed, klizanje natrag i okret, te na kraju završavaju sa štafetnim igrama u kojima se i natječu.

Ovo je rekordna godina u povlačenju novca iz EU, ističe gradonačelnik Mišel Jakšić koji je najavio i obnovu u osnovnim školama Ulaganja u predškolski odgoj i obrazovanje U Starigradu novi vrtić za 8,4 milijuna kuna, veći dio daje EU Radionice Prigradska naselja Besplatne interaktivne radionice za djecu