Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Uručeni ugovori predstavnicima udruga

Za Kućni hospicij koji pomaže najranjivijim građanima Vinkovaca 11.000 kn iz proračuna

Foto: Grad Vinkovci
Ugovori su uručeni predstavnicima 37 vinkovačkih udruga iz socijalne i zdravstvene skrbi, humanitarnog djelovanja i udrugama proisteklima iz Domovinskog rata

Gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić uručio je ugovore predstavnicima 37 vinkovačkih udruga iz socijalne i zdravstvene skrbi, humanitarnog djelovanja i udrugama proisteklima iz Domovinskog rata u sklopu redovitog natječaja za 2021. godinu. Tom prigodom Bosančić je rekao kako mu je drago da vinkovačke udruge i u ovim okolnostima rade i djeluju okupljajući sugrađane u svim onim područjima zbog kojih i postoje.

KAZALIŠTE JOZA IVAKIĆ Predstavljen roman “Štajga ili put u maglu”

Izvrsna suradnja

– Suradnja na projektima je izvrsna što je rezultat njihova predanog rada i nas kao potpore svega dobroga što donose gradu podižući ujedno i kvalitetu rada same gradske uprave – rekao je pri uručivanju ugovora Bosančić.

Nakon uručenja ugovora velečasni Stjepan Krekman rekao je kako cijeni svaku pomoć posebice kada je ona usmjerena korisnicima Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije.

– Potrebna nam je informatička oprema kako bismo mogli bolje i efikasnije raditi, a ponajviše bolesnička pomagala počevši od kreveta, kolica, štaka, hodalica, princeza jer time se bavimo. Imamo blizu 700 teško pokretnih bolesnika u sklopu Caritasa nadbiskupije, a za tako veliki broj nam uvijek treba sredstava. Zahvalni smo za svaku kunu – rekao je velečasni Krekman.

Pojasnio je i kako Caritas župe Rođenja sv. Ivana Krstitelja u Ivankovu više od tri desetljeća provodi projekt “Kućni hospicij” za što su im prijeko potrebna sredstva kojima pomažu najranjivije sugrađane sa šireg područja Vinkovaca. Za ovu su aktivnost iz gradskog proračuna potpomognuti s 11.000 kuna.

UREĐENA FASADA VINKOVAČKE GIMNAZIJE Dva i pol stoljeća stara vinkovačka ljepotica na zadovoljstvo građana zasjala je novim sjajem Uređena fasada vinkovačke gimnazije

Pomoć Grada

I ostali predstavnici vinkovačkih udruga suglasni su da bez pomoći iz gradskog proračuna njihove aktivnosti najčešće ne bi bile moguće ili bi pak bile znatno otežane pri čemu bi broj krajnjih korisnika bio puno manji. Među njima su i HVIDRA Vinkovci i Udruga veterana 5. gardijske brigade čiji rad na temelju predloženih projekata gradska uprava iz godine u godinu podupire.

– HVIDRA će ove godine dobiti 40.000 kuna za projekt rehabilitacije i tjelovježbe invalida Domovinskog rata, 5000 kuna namijenjeno je za organizaciju obljetnice rođenja Josipa Runjanina, skladatelja hrvatske himne – rekao je Zoran Marunček.