Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Odluka Gradskog vijeća

Za nabavu radnih bilježnica i školskog pribora 2,1 milijun kuna

Foto: Sandra Šimunović/PIXSELL
Roditelji će na početku školske godine dobiti vaučere u vrijednosti od 500 kuna koje će potom moći iskoristiti u nekoj od gradskih knjižara

Gradsko vijeće Vinkovaca donijelo je odluku prema kojoj će Grad sufinancirati troškove kupnje radnih bilježnica i drugoga školskog pribora učenicima osnovnih škola s područja Vinkovaca za školsku godinu 2019./2020. Prema riječima gradske pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti Andreje Vinković za tu namjenu u gradskom proračunu osigurano je 2,1 milijun kuna.

U Varaždinu Održana međunarodna konferencija o radu s visokomotiviranim učenicima

Pojasnila je da će roditelji odmah na početku školske godine dobiti vaučere u vrijednosti od 500 kuna koje će potom moći iskoristiti u nekoj od gradskih knjižara koje će biti odabrane putem javnog poziva. Ovu mjeru moći će koristiti roditelji oko 2700 djece.

– Prema ranijim odlukama učenicima prvih razreda osnovnih i srednjih škola Grad isplaćuje po 1000 kuna za nabavu školskih potrepština. Procijenili smo da su tih godina najveći troškovi i ta se sredstva isplaćuju u gotovini. Ovom odlukom obuhvatili smo i ostale učenike, a sve s ciljem da pomognemo roditeljima i umanjimo im troškove – rekla je Vinković.

u vukovaru Regionalni centar mobilnosti: Promovira se prijevoz biciklom, vlakom i brodom

Pojasnila je i da je prvotno planirano osiguravanje udžbenika za učenike, ali kako je to na sebe preuzela Vlada RH, gradske vlasti odlučile su na ovaj način pomoći roditeljima. Podsjetila je i na druge mjere koje Grad osigurava za najmlađe sugrađane poput isplate 2000 kuna za svako novorođeno dijete. Osigurano je i 1,6 milijuna kuna za stipendije namijenjene 230 studenata s područja grada.