Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
u vukovaru

Regionalni centar mobilnosti: Promovira se prijevoz biciklom, vlakom i brodom

Foto: Davor Javorović/PIXSELL
Vukovar je partnerima bio zanimljiv jer ima solarni brod na Dunavu te značajna sredstva ulaže u biciklističku infrastrukturu pa bilježi i porast broja cikloturista

U sklopu projekta Mreže za održivu mobilnost duž Dunava - Transdanube.Pearls u utorak je otvoren Regionalni centar mobilnosti u prostorima vukovarske Turističke zajednice, a vrijednost projekta je 128.434 eura od čega 85 posto osigurava Europski fond za regionalni razvoj.

bez aditiva Vukovarski Walkow prepoznaje sve više ljubitelja craft piva

U projektu Transdanube.Pearls sudjeluje 15 partnera iz devet država, vodeći partner je Austrijska agencija za okoliš, financira se kroz Interreg Program transnacionalne suradnje Dunav, počeo je 1. siječnja 2017. godine, a završava 30. lipnja ove godine.

- Ovo nam je izuzetno drag EU projekt jer govori o dunavskim biserima, a Vukovar jest biser na Dunavu. Naš financijski dio je oko milijun kuna, a kroz projekt nastavljamo priču u Vukovaru kao gradu koji leži na Dunavu - rekao je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava na predstavljanju Regionalnog centra mobilnost.

Dodao je da su u sklopu projekta dobivena financijska sredstava iskorištena za unapređenje rada Turističke zajednice Vukovara, ali i vukovarskih turističkih kapaciteta.

Okoliš Mališani iz vrtića, učenici i članovi udruga sadili grmlje, cvijeće i uređivali žardinjere uz Dunav

Regionalni centar mobilnosti pružat će informacije o mogućnostima putovanja održivim sredstvima mobilnosti: vlakom, autobusom, biciklom ili e-brodom na užem i širem području Vukovara. Kroz projekt će se uspostaviti i promovirati mreža 10-ak turističkih lokacija na Dunavu.

- Kroz projekt je uređen ured Turističke zajednice Vukovara koji je time postao Regionalni centar mobilnosti. To znači da ćemo u narednom razdoblju promovirati održivu mobilnost duž Dunava zajedno s mrežom deset bisera koja se formirala u sklopu projekta - istaknula je direktorica vukovarske Turističke zajednice Marina Sekulić.

U sklopu projekta nabavljena su četiri bicikla, od kojih je jedan električni i dva nosača za autobuse čime će se dodatno promovirati korištenje javnog prijevoza i prijevoznih sredstava koja ne zagađuju okoliš. Najam bicikala je besplatan, kao i njihov prijevoz između Vukovara i Osijeka.

Zajedničkim projektima do kvalitetnijeg života djece Sportske aktivnosti za djecu iz siromašnih obitelji i djecu s poteškoćama u razvoju

Vukovar je partnerima bio zanimljiv jer ima solarni brod na Dunavu te značajna sredstva ulaže u biciklističku infrastrukturu pa bilježi i porast broja cikloturista.

Grad Vukovar i njegova Turistička zajednica Regionalni su centar mobilnosti za Baranju, dio Slavonije, hrvatsko Podunavlje i Srijem, a prekogranično je povezan s Bačkom Palankom.

Natjecanje Na igrama invalida Domovinskog rata okupilo se više od 1100 sudionika