Izbornik
Naslovnica Gradovi Dubrovnik
Oborinska odvodnja

Za obnovu dubrovačke Ulice kardinala Stepinca 7,75 milijuna kuna

1/2
Foto: Grad Dubrovnik
- Bit će težih dana, s bukom i zatvaranjem prometa, ali na koncu će ta ulica biti uredna, s normalnom infrastrukturom, objasnio je Franković

Ugovor o gradnji kolektora oborinske odvodnje, obnovi javne rasvjete i održavanja vodoopskrbnog cjevovoda u dubrovačkoj Ulici kardinala Stepinca, vrijedan 7,75 milijuna kuna, potpisali su gradonačelnik Mato Franković, direktor Vodovoda Lukša Matušić i Strabaga Veljko Nižetić.

Usluga sukorištenja vozila u Dubrovniku nosi naziv Avant2Go Prvi u Hrvatskoj uveli “car sharing” – uslugu sukorištenja automobila

Gradonačelnik Franković istaknuo je da njegova administracija velik naglasak stavlja na rješavanje oborinske odvodnje, koja je jedan od većih dubrovačkih komunalnih problema podsjećajući da su u 2018. godini završeni radovi u Vukovarskoj ulici.

- Nakon svake veće kiše brojne gradske ulice plutaju. Želimo korak po korak sve to riješiti. Nakon Ulice kardinala Stepinca na redu je Gruž, a potom i Montovjerna. Vjerujem da time možemo riješiti ključne probleme te da će plutanja ulica postati prošlost - rekao je Franković.

Podsjetio je da je baš Ulica kardinala Stepinca, uz Lapadsku obalu, jedna od najlošijih ulica u Dubrovniku.

- To je ulica bez nogostupa, bez odvodnje i javne rasvjete. A osim brojnih stanovnika, ona spaja brojne hotele no dosad nije bila pravi predstavnik Dubrovnika. Molim sugrađane za razumijevanje. Bit će težih dana, s bukom i zatvaranjem prometa, ali na koncu će ta ulica biti uredna, s normalnom infrastrukturom - objasnio je Franković.

Direktor Strabaga Veljko Nižetić apelirao je na stanare u ulici na strpljenje, budući da je riječ o složenom projektu, a direktor Vodovoda Dubrovnik Lukša Matušić naglasio značaj suradnje Grada Dubrovnika i Vodovoda Dubrovnik.

DUBROVNIK Trojici hrvatskih ratnih vojnih invalida gradonačelnik Franković uručio ugovore o kupoprodaji stanova

Radovi na 700 metara ulice trebali bi krenuti za 15 dana, a završiti za pet mjeseci, odnosno do početka iduće turističke sezone.

Projektom, kojeg u Gradu Dubrovniku smatraju jednim od zahtjevnijih, riješit će se akutni problem oborinske odvodnje u dijelu dubrovačkog naselja Lapad, u kojem je smješten i veći broj dubrovačkih hotela. Novi sustav će se spojiti na postojeći oborinski kolektor, a kapacitetom je predviđen za prihvat ovih voda. 

Osim ugradnje cjevovoda, projekt obuhvaća obnovu dionice ceste s uređenjem površinskog asfaltnog sloja koji je sada u lošem stanju, gradnju nogostupa na dijelovima ceste gdje to bude moguće i obnovu javne rasvjete.