Izbornik
Naslovnica Gradovi Zaprešić
NAGRADE NAJBOLJIM UČENICIMA

Za odgoj i obrazovanje ide 40 posto proračuna

Foto: Grad Zaprešić
Unatoč izazovnoj godini učenici su ostvarili izvanredne rezultate

Na kraju školske godine Grad Zaprešić nagradio je učenike s najboljim uspjesima na županijskim i državnim natjecanjima iz sporta i znanja. Unatoč još jednoj izazovnoj godini učenici zaprešićkih osnovnih škola i Srednje škole “Ban Josip Jelačić” ostvarili su izvanredne rezultate.

Pedeset godina osnutka Ogranka Matice hrvatske u Zaprešiću U planu je objavljivanje niza monografija velikih umjetnika

– Jako je važno učenike koji postižu odlične rezultate nagraditi jer im time dajete poticaj za ono što će biti sutra – rekao je zamjenik gradonačelnika Alan Labus. Učenici OŠ Antuna Augustinčića ostvarili su ponovno odlične rezultate, a ponosni su što imaju i državne prvakinje na Vjeronaučnoj olimpijadi.

– S obzirom na to da je naša škola imala jako izazovnu godinu u kojoj nas nije pogodila samo pandemija nego i dva potresa, naši su učenici ostvarili zavidne rezultate jer su bez obzira na sve te teškoće pokazali da trudom, radom i zalaganjem mogu postići odlične rezultate. Nagradu je dobila i naša učenica Ema Bošnjak, najčitateljica Gradskih knjižnica grada Zagreba, i to je nešto na što, također, treba biti ponosan – rekla je ravnateljica škole Danijela Adžijević.

Novi dvori oživjeli prošlost u povodu 162. godišnjice smrti hrvatskog bana Josipa Jelačića Zaprešić žele približiti gostima kao zanimljivu vikend-destinaciju

I učenici OŠ Ljudevita Gaja te zaprešićki srednjoškolci osvojili su niz prvih, drugih i trećih mjesta na županijskoj i državnoj razini.

– Ovi uspjesi dokaz su da se isplati ulaganje 40 posto gradskog proračuna upravo u odgoj i obrazovanje. Pohvaljujem silan trud učenika, kao i rad svih mentora, ali i podršku roditelja. Kao i uvijek poručujem da su ova djeca najveći ponos našega grada – ističe gradonačelnik Željko Turk.

Nagradu Grada dobila je najčitateljica Gradske knjižnice grada Zagreba Ema Bošnjak, koja je u proteklih godinu dana pročitala 121 knjigu.