Izbornik
Naslovnica Gradovi Trilj
Trilju bespovratna sredstva

Za poslovno-uslužni centar 20 milijuna kuna, otvaraju se nova radna mjesta

Trilj
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
'Za Trilj je važno da se ovaj centar gradi tako da podrži poljoprivrednu proizvodnju, a time i očuvanje tradicionalnih vrijednosti i načina života ovog kraja", kazala je ministrica Martina Dalić prilikom uručenja ugovora

Gradu Trilju u ponedjeljak je uručen ugovor kojim mu se bespovratno dodjeljuje oko 20 milijuna kuna iz Europskog fonda za regionalni razvoj, za izgradnju poslovno-uslužnog centra u Čaporicama.

Predajući ugovor triljskom gradonačelniku Ivanu Šipiću, potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić je istaknula kako će se u tom centru omogućiti izravno otvaranje oko 30 novih radnih mjesta, a neizravno više od 100.

"Ovaj novac pokazuje kako je Europa nešto od čega možemo imati koristi u svim dijelovima Hrvatske. Iznimno je važno da se ta sredstva investiraju u manjim sredinama", istaknula je Dalić.

Ne spominjući izravno nezadovoljstvo stanovnika Cetinske krajine planovima o izgradnji plinske termoelektrane na Perući, rekla je kako ne treba pojačavati strahove od investitora.

"Ne trebamo osnaživati nekakav eventualni strah od investicija, investitora i novoga. Vjerujmo u institucije naše države, u procese i procedure koje smo sami uspostavili i za koje smo se svi, a posebno branitelji, borili", rekla je Dalić.

Odgovarajući na novinarska pitanja nakon svečane sjednice Gradskog vijeća Trilja, ministrica Dalić je istaknula kako će poslovno-uslužni centar u Čaporicama biti mjesto u kojem će poduzetnici moći dobiti poslovni prostor, savjete, pristup modernoj infrastrukturi i tako dobiti jeftinije i konkurentnije poduzetničke uvjete.

"Za Trilj je važno da se ovaj centar gradi tako da podrži poljoprivrednu proizvodnju, a time i očuvanje tradicionalnih vrijednosti i načina života ovog kraja", kazala je Dalić. Napomenula je da je gotovo 20 milijuna kuna, koliko će se bespovratno investirati u izgradnju centra, tek nešto manje od godišnjeg proračuna Trilja te da to pokazuje kako europska sredstva dolaze tamo gdje je najveća potreba razvoja.