Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
PROGRAM POTICANJA POLJOPRIVREDNIKA

Za potpore pčelarima 115.000 kn

Foto: Grad Vinkovci
– Možemo reći da su pčelari najkvalitetnije organizirani unutar sektora poljoprivrede u gradu i s njima nam je bilo najlakše probiti led s obzirom na to da je ovo prvi natječaj za poljoprivrednike u Vinkovcima otkako postoje u ovakvom obliku – rekao je pročelnik odjela gospodarstva Hrvoje Niče

S ciljem potpore i daljeg razvijanja proizvodnje Grad Vinkovci dodijelio je potpore vinkovačkim pčelarima koji su tijekom proteklih godina postali pravi brend na hrvatskom tržištu. Na raspisani javni poziv prijavilo se 20 pčelara koji su svi i dobili potpore. Maksimalna vrijednost koju su mogli dobiti iznosi šest tisuća kuna uz sufinanciranje Grada do 60 posto tako da je ukupno dodijeljeno nešto manje od 115 tisuća kuna.

RADOVI NA INFRASTRUKTURI Uređuje se i gradsko groblje

– Idemo sektor po sektor. Uvodimo mjere koje će dati priliku da se obrti i OPG-ovi razvijaju u onom smjeru da sutra možda postanu ozbiljne tvrtke. Važno je da mjere izlaze, ljudi nam se javljaju, zadovoljni su i ići ćemo u smjeru da ih dižemo na veću financijsku razinu, da tvrtke dovedemo do jedne razine u kojoj se neće oni samo samozapošljavati, nego će zapošljavati i naše sugrađane – rekao je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.

Pročelnik odjela gospodarstva Hrvoje Niče objasnio je kako je ovo bio prvi raspisani javni poziv nakon što je u prosincu prošle godine jednoglasno usvojen program poticanja poljoprivrednika.

– Možemo reći da su pčelari najkvalitetnije organizirani unutar sektora poljoprivrede u gradu i s njima nam je bilo najlakše probiti led s obzirom na to da je ovo prvi natječaj za poljoprivrednike u Vinkovcima otkako postoje u ovakvom obliku – rekao je Niče.

Zadovoljni potporama su i pčelari koji su istaknuli kako je napokon došlo vrijeme da se i o pčelarima počela voditi briga. Osigurana sredstva pčelari će iskoristiti za nabavku pčelarsku opreme i repromaterijal.