Izbornik
Naslovnica Gradovi Velika Gorica
U nekoliko mjeseci Grad Velika Gorica “povukao” više od 30 milijuna kuna iz EU

Za projekt Poduzetničkog inkubatora Velikoj Gorici dodijeljeno 21 milijun kuna iz Europske unije

1/2
Foto: VELIKA GORICA
Financirat će se iz EU fondova i biciklistička staza do Starog Čiča vrijedna 5,4 milijuna kuna, a bit će duga 3,1 kilometar i imati novu rasvjetu

Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU, Nataša Tramišak, uručila je u Velikoj Gorici četiri ugovora iz mehanizama teritorijalnih ulaganja na području Zagrebačke županije ukupne vrijednosti 47 milijuna kuna, od čega je 38 milijuna kuna sufinancirano sredstvima Europske unije. Najviše od spomenutih sredstava, čak 21 milijun kuna, dodijeljeno je Gradu Velikoj Gorici za projekt “Poduzetnički inkubator”.

POSLOVNE IDEJE Počele prijave na “Startup VG”

Za razvoj 30 poduzetnika

– Ovi projekti dokaz su da vi, iako ste u kompeticiji s najvećim gradom, odnosno Zagrebom, da možete u određenim segmentima biti jednako dobri, usudila bih se reći, čak i bolji. Čestitam prije svega Gradu Velikoj Gorici gdje se danas s razlogom nalazimo u vezi projekta razvoja poduzetničke poslovne infrastrukture. Poduzetnički inkubator vrijedan više od 26 milijuna kuna, a oko 21 milijun kuna financiran je sredstvima Europske unije. Budućnost daljnjih ulaganja je u razvoju malog i srednjeg poduzetništva, posebno kao što i vidimo u razvoju ICT industrije i vjerujem da ćete brojne nove i inovativne poduzetnike, prije svega startupove, a poslije možda i novog Rimca razviti u Velikoj Gorici – rekla je ministrica Tramišak.

Projekt poduzetničkog inkubatora koji provodi Grad Velika Gorica vrijedan je više od 26 milijuna kuna, a zahvaljujući tome što je ministarstvo prepoznalo ovaj vrijedan projekt, bit će sufinanciran sredstvima EU fondova u iznosu od 21,250.000 kuna. Ostatak sredstava pak dolazi iz gradske blagajne. Poduzetnički inkubator imat će kapacitet za 30 malih poduzetnika koji će se razvijati uz infrastrukturalnu i stručnu pomoć, a imat će usto i multifunkcionalnu dvoranu.

Lista projekata za zaštitu okolišta koje će financirati Velika Gorica Za čišćenje divljih odlagališta i edukaciju građana 100.000 kuna

Želimo još ljudi poput Rimca

A v. d. gradonačelnika, Krešimir Ačkar, također podržava ministričinu ideju o stvaranju nekog novog, inovativnog i ambicioznog velikogoričkog Matu Rimca.

– U projekt će se maksimalno uključiti i naša velikogorička razvojna agencija “Vegora”, kao i naš odjel za europske fondove. Ono što je jako bitno naglasiti je multifunkcionalna dvorana i sve ono što će mladim poduzetnicima biti potrebno, bit će im na raspolaganju. Nadamo se da će te mlade, kao što je rekao župan Stjepan Kožić i naša ministrica, da ćemo za koju godinu moći reći da smo neke nove Rimce, odnosno nove uspješne poduzetnike upravo iz tog poduzetničkog inkubatora stvorili u Velikoj Gorici. Izvrsna suradnja s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU potvrđena je i odlukom o sufinanciranju razvoja biciklističke infrastrukture na području Velike Gorice u vrijednosti od 5,4 milijuna kuna – rekao je Ačkar.

Od ukupnog iznosa za razvoj biciklizma, što je posebice važno u doba pandemije kada treba se okrenuti zdravlju i držanju socijalne distance, 85 posto troškova “pokrivaju” novci iz fondova, dok ostatak od 956.000 kuna osigurava Grad.

– Projekt predviđa uređenje biciklističke staze s javnom rasvjetom u dužini 3,1 kilometar. Osim toga, bit će postavljena i javna rasvjeta na biciklističkoj stazi od Velike Gorice do Velike Mlake – najavio je Ačkar.