Izbornik
Naslovnica Gradovi Zaprešić
Raspisan natječaj

Za proljetnu sjetvu poticaji od 500 do 800 kuna

Foto: Damir Špehar/PIXSELL/Ilustracija
Zahtjevi se mogu podnijeti Upravnom odjelu za financije i gospodarski razvitak Grada Zaprešića

Grad Zaprešić raspisao je natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava za sufinanciranje proljetne sjetve u 2020., koji će biti otvoren do 10. travnja.

Plan razvoja turizma pod nazivom Moj Zaprešić, moja priča Dokument koji će definirati ključne motive grada

Zahtjeve, kažu u Gradu, mogu podnijeti poljoprivrednici s prebivalištem ili boravištem na području Grada Zaprešića, a koji su vlasnici, posjednici ili zakupnici oranica koje su na istom području, odnosno području katastarskih općina koje obuhvaćaju naselje njihovog stanovanja, podmirili su sve svoje obveze prema Gradu, poput komunalne naknade, plina, zakupnine i slično, te nisu ostvarili državna poticajna sredstva u proljetnoj sjetvi 2020. godine.

– Iznos bespovratne novčane subvencije po jednom poljoprivrednom gospodarstvu iznosi 500 kuna za oranice veličine 2500 do 4000 četvornih metara, odnosno 800 kuna za oranice veličine 4001 do 10.000 četvornih metara, a zahtjevi za dodjelu novčanih poticaja za sjetvu kukuruza u proljetnoj sjetvi 2020. godine mogu se podnijeti Upravnom odjelu za financije i gospodarski razvitak u Zaprešiću, Nova ulica 10, soba br. 15 – navode u gradskoj upravi.

Centar za mladež Zaprešić Centar za mladež Zaprešić Zbog količine projekata koje imaju dobili su novi, pet puta veći prostor

Po obavljenoj sjetvi, Odbor za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Gradskog vijeća Grada Zaprešića izvršit će kontrolu utrošenih sredstava. Utvrdi li se da sredstva nisu utrošena za sjetvu kukuruza, korisnik je dužan vratiti ostvareni iznos poticaja te će biti sankcioniran zabranom dodjele sredstava u iduće tri godine.