Izbornik
Naslovnica Gradovi Garešnica
Održana Skupština Sportske zajednice grada Garešnice

Za sport u gradskom proračunu osigurano 750.000 kuna

Foto: GAREŠNICA
Oko 650 tisuća kuna, podijelit će se 20-ak sportskih udruga, a ostatak je namijenjen za rad s mlađim uzrastima sportaša i redovan rad Sportske zajednice

Sportska zajednica Grada Garešnice održala je Skupštinu na kojoj su prihvaćeni plan i program rada za 2022. godinu te financijski plan. Na Skupštini su bili nazočni predstavnici sportskih udruga koje djeluju na području Grada Garešnice, a vodio ju je predsjednik Željko Rijetković koji je rekao da će izvještajna skupština o radu Sportske zajednice u prošloj godini biti održana početkom veljače.

Kako je rečeno, Sportska zajednica će do kraja veljače raspisati natječaj za dodjelu financijskih sredstava sportskim udrugama. Do tada se planira napraviti novi izračun postotaka za raspodjelu tih sredstava kako bi se osigurala što veća pravičnost u raspodjeli novca sportskim udrugama, odnosno kako bi kriteriji te raspodjele bili što jasniji i pravedniji.

U gradskom proračunu ove će godine, rečeno je na skupštini, za sport biti osigurano 750 tisuća kuna, što je u odnosu na prošlu godinu 10.000 kuna više. Dio tih sredstva, oko 650 tisuća kuna, podijelit će se udrugama, a ostatak je namijenjen za rad s mlađim uzrastima sportaša i redovan rad Sportske zajednice.

Trenutno na području Grada Garešnice postoji 20-ak sportskih udruga.