Izbornik
Naslovnica Gradovi Dubrovnik
VEĆ JE ISPLAĆENO OKO 600.000 KUNA

Za treće i svako sljedeće dijete 33.600 kuna

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Potpora se isplaćuje u jednakim godišnjim obrocima do navršene sedme godine djetetova života

Grad Dubrovnik uplatio je ukupno 105.600 kuna roditeljima za treće i svako sljedeće novorođeno dijete, što je druga uplata u ovoj godini, nakon što je ranije već uplaćeno 484.800 kuna.

Potpuno opremljena nova škola otvorit će vrata učenicima u rujnu Potpisan ugovor za opremanje sportske dvorane Osnovne škole Montovjerna

Riječ je o novoj mjeri Grada Dubrovnika iz Odluke o ostvarivanju prava na dar za novorođeno dijete, usvojenoj prošle godine, kojom se roditeljima za treće i svako daljnje novorođeno dijete isplaćuje potpora u ukupnom iznosu od 33.600 kuna. Potpora se isplaćuje u jednakim godišnjim obrocima do navršene sedme godine djetetova života.

Ova se mjera odnosi na svu djecu rođenu nakon 1. siječnja 2019. Do kraja tekuće godine planirana je još jedna uplata. O kolikom će iznosu iz dubrovačkog proračuna biti riječ, ovisi o broju novoprijavljenih.

libertas dubrovnik Odobrena javna nabava 11 autobusa financiranih novcem EU

S ciljem demografskog razvoja Grad Dubrovnik kontinuirano provodi čitav sklop mjera i aktivnosti kako bi se roditeljima omogućili što bolji ekonomski i socijalni uvjeti. Tako je u mjere socijalnog programa uvršten niz subvencija, olakšica i potpora usmjerenih na poboljšanje demografske slike grada.