Izbornik
Naslovnica Gradovi Dubrovnik
Potpuno opremljena nova škola otvorit će vrata učenicima u rujnu

Potpisan ugovor za opremanje sportske dvorane Osnovne škole Montovjerna

Foto: OBŽ
Osnovna škola Montovjerna kapaciteta je 450 učenika. Zadovoljit će prostornotehničke uvjete za organizaciju nastave u jednoj smjeni za sve učenike od prvog do osmog razreda

Grad Dubrovnik i tvrtka MULTI-SPORT d.o.o. sklopili su ugovor o opremanju sportske dvorane nove Osnovne škole Montovjerna, nakon što je Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave odbacila žalbu ponuditelja TOME d.o.o.

libertas dubrovnik Odobrena javna nabava 11 autobusa financiranih novcem EU

Nabavka u tri grupe

Ugovor je vrijedan 941.311,25 kuna s PDV-om, a njime se isporučitelj obvezuje nabaviti, isporučiti i montirati namještaj i opremu za unutarnje uređenje sportske dvorane.

Podsjetimo, nabava opreme za OŠ Montovjerna podijeljena je u tri grupe. Prethodno je u školi montirana potrebna oprema za kuhinju i potpisan je ugovor za učenički i uredski namještaj i opremu, tako da će potpuno opremljena nova škola početkom nastavne godine primiti svoje učenike.

POKRENUTA JAVNA RASPRAVA o uređenju BRANITELJSKOG NASELJA NA NUNCIJATI Blizu rješenje prepreke za dodjelu zemljišta braniteljima

Osnovna škola Montovjerna kapaciteta je 450 učenika. Osobito veseli što će zadovoljiti prostorno-tehničke uvjete za organizaciju ciju nastave u jednoj smjeni za sve učenike od prvog do osmog razreda.

Raspolagat će s ukupno 16 novih učionica i dvodijelnom sportskom dvoranom s pratećim sadržajima, blagovaonicom i knjižnicom, dodatnim učionicama za izborni predmet te prostorima za pedagoga i psihologa.

Bolji uvjeti do početka iduće školske godine Učenici OŠ D. Cesarića uskoro će vježbati u novoj sportskoj dvorani

Riječ je o prvoj školi koja je u Dubrovniku sagrađena nakon 1985. godine i najveći je pojedinačni kapitalni projekt u osnovnoškolskom obrazovanju. Investicija je ukupno vrijedna preko 75 milijuna kuna.

Energetska obnova škola

Grad Dubrovnik može se pohvaliti povećanjem broja učenika na svom području iz godine u godinu. Sukladno tome, znatna se sredstva ulažu u škole čiji je osnivač Grad Dubrovnik. Samo u 2019. ulaganja u osnovnoškolske kapacitete na području Dubrovnika dosegla su čak 100 milijuna kuna. Uz gradnju nove osnovne škole Montovjerna, prve novogradnje u osnovnoškolske kapacitete u posljednjih 35 godina, ulagalo se i u druge škole. Energetska obnova provedena je u nekoliko osnovnih škola: OŠ Lapad, OŠ Ivana Gundulića i OŠ Marina Držića, uz znatno sufinanciranje bespovratnim sredstvima iz europskih fondova.