Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Bolji uvjeti do početka iduće školske godine

Učenici OŠ D. Cesarića uskoro će vježbati u novoj sportskoj dvorani

Foto: pozega.hr
U rujnu ove godine očekujemo završetak radova kako bi dvorana bila stavljena u funkciju u idućoj školskoj godini – rekao je gradonačelnik Puljašić

Gradonačelnik Darko Puljašić obišao je radove na projektu nadogradnje glavne zgrade te školsko–sportske dvorane OŠ “Dobriša Cesarić”, koji se nastavljaju i tijekom ljetnih mjeseci. U rujnu prošle godine završena je prva faza radova u kojoj su sagrađene pomoćna dvorana sa svlačionicama, kuhinja, blagovaonica, dvije učionice i prostor za upravu, dok se u ovoj fazi gradi nova dvodijelna dvorana čiji se završetak očekuje do početka iduće školske godine.

Glavna zgrada imat će i učionicu za edukaciju djece Novi poslovni krug požeškog Komunalca za bolje gospodarenje i sortiranje otpada

Postavlja se stolarija

Iz Grada su još ranije poručili kako nadogradnjom ove škole i prateće školske sportske dvorane samo ispunjavaju svoju obvezu da školarcima iz Požege omoguće da imaju jednake uvjete i prava kao djeca u ostatku županije. Požeški gradonačelnik Darko Puljašić naglasio je kako je sretan i zadovoljan što će Požega za iduću školsku godinu imati spremnu još jednu dvoranu. Posljednjim radovima postavljeno je krovište, u tijeku je oblaganje s vanjske strane, a iduća faza je postavljanje stolarije, unutarnje žbukanje i polaganje poda.

– Do današnjeg dana situirano je 7,5 milijuna kuna od ukupno ugovorenih 12,7 milijuna kuna, plus PDV. Prošle godine u kolovozu utrošeno je 870 tisuća kuna, u listopadu 426 tisuća kuna i do danas 1,3 milijuna kuna. Zgrada se gradi, u tijeku je postavljanje stolarije, unutarnje žbukanje i postavljanje podova, a u rujnu ove godine očekujemo završetak radova kako bi dvorana bila stavljena u funkciju u idućoj školskoj godini – rekao je gradonačelnik Puljašić.

Na parkiralištu iza Gradske kuće Otvorena još jedna punionica električnih vozila

Izvrsni školski rezultati

Svoje zadovoljstvo napretkom radova na novoj školskoj sportskoj dvorani i stvaranjem boljih uvjeta za učenike, nastavnike i sportaše izrazila je i ravnateljica OŠ Dobriše Cesarića Zvjezdana Krip.

– Pripremamo se i radujemo 1. rujnu, početku nove školske godine i korištenju nove sportske dvorane. Dio opreme je stigao, a što nedostaje pripremit ćemo do početka školske godine – rekla je ravnateljica Krip.

Inače, učenici i učitelji Cesarićeve škole poznati su po tome što vrijedno rade i ostvaruju izvrsne rezultate na županijskim i državnim natjecanjima, a pokreću i brojne projekte.

Projekt od 32 mil. kuna Novi dom u Požegi moći će primiti 110 studenata