Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Na parkiralištu iza Gradske kuće

Otvorena još jedna punionica električnih vozila

Foto: pozega.hr
Investitor treće punionice u Požegi je tvrtka HEP

Vlasnici električnih vozila u Požegi ovih su dana dobili treću punionicu za svoje automobile čiji je investitor tvrtka HEP, piše na službenim internetskim stranicama Grada Požege.

LORA Požega Besplatne radionice o energetskoj obnovi kuća

Posljednja je otvorena na parkiralištu iza Gradske kuće, dok su već prije otvorene punionica u sastavu Auto-centra Bošković u Osječkoj ulici 62b te Auto centra Radić u Zrinskoj ulici na broju 22.

Za razliku od ostalih alternativnih goriva kao što su vodik, biogorivo i slično, infrastruktura za električna vozila zahtijeva znatno manja ulaganja i napore.

Naime, električna energija dostupna je u svakom kućanstvu, na radnom mjestu, trgovačkom centru ili u centru grada. Na tom tragu, Grad Požega je u 2019. godini raspisao javni poziv za iskaz interesa za sufinanciranje izgradnje punionice električnih vozila na području grada u cilju unapređenja održivog razvoja, gospodarskog i turističkog razvoja grada.

U požeškoj Gospodarskoj komori Predstavljene mjere za očuvanje radnih mjesta

Grad Požega sufinancirao je izgradnju jedne punionice u iznosu od 30 tisuća kuna.

Korištenjem pametne infrastrukture, električna vozila pune se uglavnom tijekom nižih opterećenja mreže, u vrijeme kad je dostupno više energije iz obnovljivih izvora, te tako optimiziraju potrošnju energije.