Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
LORA Požega

Besplatne radionice o energetskoj obnovi kuća

Foto: pozega.hr
Pozivam sve naše sugrađane da se prijave na radionice kako bi im postupak prijave bio što jasniji i jednostavniji – poručio je požeški gradonačelnik Darko Puljašić

Kao što je početkom godine najavio ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar, prvi put nakon 2015. ponovno je raspisan javni poziv za dodjelu sredstava Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za sufinanciranje mjera energetske obnove obiteljskih kuća na području Republike Hrvatske.

Osigurana sredstva Svi požeški osnovnoškolci dobit će radne bilježnice

Zaprimati prijave fond počinje 1. rujna ove godine, a kako bi se mogli kandidirati na poziv, građani moraju zadovoljili određene uvjete. Upravo u tom dijelu pomoći će im požeška Lokalna razvoja agencija (LORA), koja će organizirati informativne radionice kako bi svim zainteresiranim sugrađanima predstavila spomenuti poziv te pomogla u postupku prijave.

– Ovo je projekt koji su naši sugrađani dugo iščekivali s obzirom na to da se u više navrata pokazao kao vrlo dobar i poželjan. Naša LORA je zato ovdje i besplatno će pomoći svima koji se žele prijaviti na poziv za sufinanciranje energetske obnove. Pozivam sve naše sugrađane da se prijave na radionice kako bi im postupak prijave bio što jasniji i jednostavniji – poručio je požeški gradonačelnik Darko Puljašić.

Obilazak novog Doma branitelja u Požegi Sedmorici ratnih vojnih invalida Puljašić uručio ugovore o zemljištu

Zainteresirani za sudjelovanje mogu se prijaviti na broj telefona 034/270-203 i na e-mail: lo-ra@pozega.hr sve do 17. srpnja.