Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Obilazak novog Doma branitelja u Požegi

Sedmorici ratnih vojnih invalida Puljašić uručio ugovore o zemljištu

Foto: pozega.hr
Ugovore su dobili Albert Grgić, Ivica Franković, Damir Grgurić, Marko Bošković, Alen Amedović, Ivan Lončar i Hrvoje Perković na slici s gradonačelnikom Darkom Puljašićem i pomoćnikom ministra branitelja Dinkom Tandarom

Požeški gradonačelnik Darko Puljašić uručio je sedmorici hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, ratnih vojnih invalida s požeškog područja, ugovore za darovano građevinsko zemljište. Riječ je o zemljištu na području Mjesnog odbora Ciglane, u neposrednoj blizini Ulice Vilima Justa, a dobili su ih Albert Grgić, Ivica Franković, Damir Grgurić, Marko Bošković, Alen Amedović, Ivan Lončar i Hrvoje Perković.

Izložba u muzeju Likovni radovi i fotografije koje svjedoče o vremenu

Pod istim krovom

U ime hrvatskih branitelja koji su dobili ugovore, ali i u ime Koordinacije braniteljskih udruga Požeško-slavonske županije, Gradu Požegi i resornom ministarstvu zahvalio je predsjednik Koordinacije Tomo Vrhovac. Svečanost je održana ispred novog Doma hrvatskih branitelja u Požegi, čije se otvorenje također uskoro očekuje i u kojem će biti sve braniteljske udruge iz Domovinskog rata s ovog područja.

– Koristim ovu prigodu da zahvalim svim hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima na svemu što su za nas učinili. Ovo je vraćanje duga iz 2013. godine, ali smo sada učinili korak više i napravili projekt cijelog novog naselja na čijem ćete početku biti upravo vi – poručio je gradonačelnik Darko Puljašić braniteljima te dodao:

– Ovaj dom je isto na tragu jedne ideje koju smo već ranije osmislili, a to je da svi budete pod istim krovom, u centru grada. Ne smijemo zaboraviti da narod koji zaboravlja svoju prošlost nema svoju budućnost i stoga sam iznimno sretan što smo danas svi zajedno ovdje – rekao je Puljašić te zahvalio Ministarstvu hrvatskih branitelja na čelu s ministrom Tomom Medvedom na svoj pomoći koja je pružena u proteklom razdoblju.

Intervju s gradonačelnikom Požege Darkom Puljašićem Pomažemo onima bez kojih u normalnim okolnostima ne bismo opstali

U ime Ministarstva hrvatskih branitelja obratio se pomoćnik ministra Dinko Tandara.

– Ministarstvo hrvatskih branitelja pokušava ispraviti, odnosno napraviti ono što nije napravljeno gotovo dvadeset godina. Kada nas je gradonačelnik kontaktirao, rado smo prihvatili sufinancirati ovaj projekt uređenja Doma hrvatskih branitelja i drago nam je što će u ovom prostoru biti sve druge braniteljske udruge s područja grada i županije.

Ulaganje u udruge

Ministarstvo hrvatskih branitelja, uz Grad Požegu, u udruge je uložilo gotovo 400 tisuća kuna, dok je to na razini županije oko 3,8 milijuna kuna – rekao je Tandara.

Projekt od 32 mil. kuna Novi dom u Požegi moći će primiti 110 studenata

Svečanosti su prisustvovali i gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić, voditelj Odsjeka za hrvatske branitelje i žrtve rata pri Požeško-slavonskoj županiji i izaslanik župana Alojza Tomaševića Miroslav Bagarić te svi predstavnici braniteljskih udruga proizašlih iz Domovinskog rata.

Svi zajedno iskoristili su priliku za obilazak prostorija novog Doma hrvatskih branitelja u Požegi.