Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Glavna zgrada imat će i učionicu za edukaciju djece

Novi poslovni krug požeškog Komunalca za bolje gospodarenje i sortiranje otpada

Foto: pozega.hr
Na otvaranju je uz gradonačelnika Darka Puljašića bio i ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić

U Požegi je otvoren novi poslovni krug tvrtke Komunalac Požega. Poslovni krug smješten je na parceli od oko 8700 četvornih metara, s pripadajućim nadstrešnicama i skladišnim prostorima. Glavna poslovna zgrada veličine 935 četvornih metara imat će i edukativnu učionicu koja će služiti za edukaciju korisnika vrtićke i školske dobi, i to posebice u dijelu vezanom za razvrstavanje otpada.

Na parkiralištu iza Gradske kuće Otvorena još jedna punionica električnih vozila

Preseljenje djelatnika

Riječ je o investiciji vrijednoj oko 8,7 milijuna kuna, a radove je izvela zajednica ponuditelja požeških tvrtki Magma, Unius i Presoflex gradnja. U novi će kompleks biti preseljeni djelatnici odjela za gospodarenje otpadom, javnu higijenu i izgradnju iz prostora tvrtke Tekija iz koje je Komunalac i nastao postupkom razdvajanja 2014. godine.

– Cilj je gradnje ovog poslovnog kruga ojačati našu glavnu djelatnost gospodarenja otpadom. Želja nam je da se u određenom razdoblju na ovoj lokaciji razviju i popratni sadržaji poput sortiranja raznih kategorija otpada, održavanje opreme i strojeva koje koristimo u svom radu, a napravili smo i multimedijalnu dvoranu za edukaciju djece, odraslih i zaposlenika. Sada planiramo projekte gradnje kompostane i reciklažnog dvorišta, koje ćemo na natječaje Ministarstva zaštite okoliša kandidirati do kraja godine – rekao je direktor požeškog Komunalca Josip Vitez.

LORA Požega Besplatne radionice o energetskoj obnovi kuća

Čestitajući svima koji su osmislili i odradili ovaj posao, osobito požeškim tvrtkama te zaposlenicima komunalnog poduzeća, požeški gradonačelnik Darko Puljašić naglasio je kako je sustavnim i odgovornim planiranjem tvrtka Komunalac došla u svoje nove prostore.

– Grad Požega, kao većinski vlasnik, nastavit će ulagati u sve one projekte koji će nam svima pomoći da što prije dosegnemo razinu Europske unije jer to zaslužujemo. Zlatna dolina nije bez razloga tako nazvana, a da bi takvom ostala, moramo svi zajedno na tome raditi – poručio je Puljašić.

Presijecanje vrpce

Na važnost završetka projekta gradnje osvrnuo se i ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, koji je simboličnim presijecanjem vrpce i otvorio novu poslovnu zgradu.

Obilazak novog Doma branitelja u Požegi Sedmorici ratnih vojnih invalida Puljašić uručio ugovore o zemljištu

– Ovdje smo zbog vašeg uspjeha, uspjeha Komunalca Požega, a potrebno je naglasiti kako je upravo Požeško-slavonska županija, s pripadajućim gradovima i općinama, primjer uspješnog djelovanja i dobrog gospodarenja otpadom, posebice kada govorimo o izgradnji infrastrukture. Činite sve kako bi Zlatna dolina bila zlatna i upravo vam na tome čestitam. Siguran sam da će se uspjeh rada Komunalca nastaviti i u budućnosti – kazao je ministar Ćorić.