Izbornik
Naslovnica Gradovi Senj
Posjet Kolinde Grabar Kitarović

'Za turistički razvoj Senja nužna bolja prometna povezanost'

Kolinda Grabar Kitarović
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
Zbog velikih prometnih investicija, poput gradnje Pelješkog mosta, nije poznato kada će ova investicija doći na red, ali se nadam da će Vlada naći način da uđe u srednjoročni plan, rekla je predsjednica

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović u utorak se, za obilaska Senja, susrela s vodstvom Grada i mjesnim vatrogascima, obišla je i Kulu Nehaj te se susrela s građanima. 

Predsjednica je nakon razgovora s gradonačelnikom Sanjinom Rukavinom i predsjednikom Gradskog vijeća Željkom Tomljanovićem istaknula da je za daljnji turistički razvoj Senja nužna njegova bolja prometna povezanost te gradnja ili nove prometnice ili barem treće trake na prometnici Senj-Žuta lokva. 

- Zbog velikih prometnih investicija, poput gradnje Pelješkog mosta, nije poznato kada će ova investicija doći na red, ali se nadam da će Vlada naći način da uđe u srednjoročni plan - rekla je Grabar Kitarović.

 Izrazila je zadovoljstvo činjenicom da Senj i Ličko-senjska županija prednjače po iznosima povučenim iz europskih fondova po glavi stanovnika.

Za obilaska Javne vatrogasne postrojbe Senj zahvalila se svim vatrogascima koji su ljetos od požara branili ljude i imovinu te šume, poglavito velebitske. Opetovala je da u protupožarnu opremu treba više ulagati. 

- Vatrogasci su naši heroji, spašavaju ljudske živote i imovinu i zato pozdravljam Vladinu odluku da izdvoji 7 milijuna kuna za nagradu vatrogascima - rekla je predsjednica.