Izbornik
Naslovnica Gradovi Garešnica
Potpora Grada Garešnice

Za učenike koji upišu prvi razred gimnazije besplatne knjige

Foto: GAREŠNICA
Najveći interes u srednjoj školi "August Šenoa" je za trogodišnje ugostiteljske programe pa je razred kuhara i konobara već popunjen, dok je stolarima i instalaterima grijanja i klimatizacije ostalo tek nekoliko slobodnih mjesta

U garešničkoj srednjoj školi “August Šenoa” učenicima su na raspolaganju 142 upisna mjesta u 7 strukovnih programa i u Općoj gimnaziji. Najveći interes je za trogodišnje ugostiteljske programe pa je razred kuhara i konobara već popunjen, dok je stolarima i instalaterima grijanja i klimatizacije ostalo tek nekoliko slobodnih mjesta. Veliko je zanimanje i za grafičke tehničare.

Što se tiče gimnazijskog programa, za sada je prijavljeno osam učenika, no u školi vjeruju da će do završetka roka za prijavu kandidata 7. srpnja biti veći jer su, zahvaljujući sufinanciranju Grada, za sve učenike koji upišu prvi razred gimnazije u Garešnici osigurane besplatne knjige.

– Grad Garešnica i ove je godine odlučio podržati gimnazijski program u našoj srednjoj školi jer smatramo da je važno sačuvati 
gimnaziju u gradu. Riječ je o programu koji upisuju naši najbolji učenici koji će nakon srednje škole nastaviti školovanje na fakultetima. Naša je obveza da ne dopustimo da se taj program ugasi te da im omogućimo da u svome gradu imaju mogućnost završiti gimnaziju, a ne da moraju putovati u okolne gradove, što je dodatni trošak za njihove roditelje. Osim toga, mogućnost školovanja u Garešnici učenicima će omogućiti da vrijeme koje bi utrošili na svakodnevno putovanje autobusom iskoriste puno kvalitetnije – kaže gradonačelnik Josip Bilandžija.