Izbornik
Naslovnica Gradovi
Projekt postavljanja sprava prilagođenih svim dobnim skupinama vrtićke djece

Za uređenje dječjeg igrališta Gradu Čazmi odobreno 27.345,36 eura

IGRALIŠTE između Doma zdravlja i Dječjeg vrtića Pčelica bit će ograđeno panel-ogradom
1/2
Foto: Grad Čazma
Još jedna novost ovih dana svakako je skorašnje otvorenje jedinog javnog biološkog kupališta u Hrvatskoj, Biološkog kupališta Biopark Čazma. Sve je spremno za novu sezonu

Gradu Čazmi je na natječaju Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade odobreno 27.345,36 eura za uređenje dječjeg igrališta između Doma zdravlja i Dječjeg vrtića Pčelica.

Igralište sa spravama namijenjenim djeci do sedam godina napravljeno je 2017. godine, a sastoji se od: dvije klackalice, vrtuljka, dvije ljuljačke, tobogana i penjalice. U sklopu projekta uredit će se kompletna površine igrališta te postaviti odabrane sprave prilagođene svim dobnim skupinama vrtićke djece, za provođenje aktivnog programa odgoja i obrazovanja. Igralište će se ograditi panel-ogradom. Ukupna je vrijednost projekta, koji je pripremila Razvojna agencija Čazma, 47.285,81 eura (356.275,00 kuna) te će se ostatak do punog iznosa podmiriti iz proračuna Grada Čazme.

Još jedna novost ovih dana svakako je skorašnje otvorenje jedinog javnog biološkog kupališta u Hrvatskoj, Biološkog kupališta Biopark Čazma. Sve je spremno za novu sezonu, uz nekoliko noviteta. Prošle godine, prve godine rada ovog kupališta, ukupno 12.000 posjetitelja uživalo je u čistoj, biološki filtriranoj vodi bez klora i drugih kemikalija, u prirodnom okruženju, a opet u samom centru Čazme.

Besplatne ležaljke, suncobrani, ugostiteljska ponuda, sve će biti dostupno i ove godine, uz dodatak vanjskih tuševa, uz dosadašnje unutrašnjih, razglas kako bi posjetitelji uživali u glazbi, dodatne velike suncobrane za bolju zaštitu te mogućnost kupnje brze hrane. Osim kupanja i opuštanja u kafiću, svim posjetiteljima na raspolaganju je dječje igralište i igralište za odbojku na pijesku.

Zbog Ivanjskog krijesa, manifestacije koja traje već više od 240 godina, na obale rijeke Kupe dođe na tisuće posjetitelja Dolazi i grupa Kraljevskih bubnjara iz Burundija Karlovac poziva sve na Zvjezdano ljeto kojim slavi 444. rođendan Vinkovačke gradske vlasti ističu sve bolje rezultate u gospodarstvu Vinkovačko gospodarstvo je i u 2022. bilježilo snažan rast prihoda tvrtki, dobiti i broja zaposlenih Jedini smo potpore vezali uz obvezu povećanja plaća Želim ostati u Hrvatskoj i završiti fakultet koji će mi omogućiti da se tu zaposlim – objasnila je maturantica Marta Najbolji učenici na prijemu kod gradonačelnika Vi ste budućnost grada, nemojte tražiti sreću drugdje