Izbornik
Naslovnica Gradovi Dubrovnik
Stižu gosti iz SAD-a, Španjolske, Koreje...

Za uskrsne blagdane Dubrovnik očekuje oko osam tisuća turista

Dubrovnik turisti
1/8
Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL
Tijekom Velikog tjedna organizira se više koncerata uz tradicionalne korizmene crkvene obrede, te procesija Velikog petka ulicama stare gradske jezgre

Prema očekivanjima dubrovačkih turističkih djelatnika u Dubrovniku bi uskrsne blagdane trebalo provesti oko osam tisuća uglavnom inozemnih turista, javljaju u utorak iz Turističke zajednice grada Dubrovnika.

Uz domaće goste očekuju se i turisti iz SAD-a, Španjolske, Koreje, Ujedinjenog kraljevstva i drugih zemalja. Za njih je i ove godine pripremljen tradicionalni program na Stradunu – penganje jaja i zabavna događanja.

''Tijekom Velikog tjedna organizira se više koncerata uz tradicionalne korizmene crkvene obrede, te procesija Velikog petka ulicama stare gradske jezgre. Na najveći katolički blagdan Uskrs 16. travnja u organizaciji TZ grada Dubrovnika nastupit će u 10,30 sati KUD Ivan Vitez Trnski iz Nove Rače, nakon čega slijedi prigodni koncert Klape Subrenum na Stradunu. Djevojke u narodnim nošnjama dijelit će turistima i posjetiteljima, kao dar TZ grada Dubrovnika, pengana jaja i letke s opisom tradicionalnih običaja dubrovačkog kraja'', navode iz TZ-a.

Ispod  Palaće Sponza od 10 sati bit će radionica penganja jaja u organizaciji udruge ''Dubrovački primorski svatovi''.

Iz Turističke zajednice napominju kako su za sve goste od 15. do 17. travnja priredili gastro dane pod nazivom ''Uskrsni brunch'', u kojima će sudjelovati brojni dubrovački restorani.

''Na njihovim menijima naći će se tradicionalni dubrovački uskrsni kolač – pinca, maštena jaja, šunka u kruhu, mladi luk, janjetina s bižom, riba, kamenice, dubrovačke slastice i niz ostalih prigodnih jela'', poručili su iz dubrovačke Turističke zajednice.

Najavili su da će se na Uskrsni ponedjeljak održati i tradicionalna manifestacija ''Uskrs u Primorju'', u organizaciji udruge ''Dubrovački primorski svatovi'' koja će se održati u Kliševu.